Velikonočni brownie Zelene Doline

Rjavčki ali browniji so ena tistih klasičnih sladic, ki vselej privabi nasmeh na obraz. Mnogi jih obožujejo zaradi bogatega čokoladnega okusa in goste mehke teksture. Priprava je enostavna in omogoča prilagajanje željam, ne glede na to, ali jih imamo raje z oreščki, dodatnimi koščki čokolade ali kančkom espressa. Lahko pa jim dodamo tudi pisane bombončke za zabavnejši videz.

Sestavine

  • 40g moke
  • 50 g kakava
  • 1/2 žličke soli
  • 115 g čokolade
  • 30 g masla Zelene Doline
  • 100 g sladkorja
  • 150 g jogurta Oki Doki
  • 2 jajci
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • 50 g čokolade za vmešavanje

Ganaš:

  • 115 g čokolade
  • 120 ml sladke smetana Zelene Doline
  • bonbončnki jogurta Oki doki

Priprava

V skledi zmešamo moko, kakav in sol. Čokolado in maslo stopimo nad vodno kopeljo. Vmešamo sladkor, jogurt Oki Doki in vaniljev ekstrakt. Dodamo jajca in dobro premešamo, da nastane enakomerno gladka zmes. Vmešamo suhe sestavine in ponovno premešamo.

Preostalih 50 g čokolade nasekljamo na koščke in dodamo v maso. Maso vlijemo v pekač, obložen s peki papirjem in pečemo v predhodno ogreti pečici od 25 do 30 minut na 180 stopinj.

Medtem pripravimo ganaš. Sladko smetano Zelene Doline segrejemo skoraj do vretja. Odstavimo in prelijemo čez nalomljeno čokolado. Mešamo dokler se čokolada ne raztopi, potem pustimo da se nekoliko zgosti.

Pečene brownije vzamemo iz pečice in jih pustimo nekaj minut stati, da se nekoliko ohladijo. Nato jih prelijemo z ganašem in po vrhu potrosimo barvaste bombončke iz nadpokrovčka jogurta Oki doki. Tako pripravljene brownije shranimo v hladilnik za kakšno uro, da se vse skupaj dobro strdi.

Recept je pripravljen v sodelovanju s Taja’s Goods.

PLAY

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.