Medenjakovi muffini z Božičnim jogurtom
Bliža se božič in v kuhinjah bo kmalu zadišalo po prazničnih sladicah, med katerimi bodo po novem ena najbolj priljubljenih medenjakovi muffini z Božičnim jogurtom Zelene Doline.
Namig: Lahko jih uporabite tudi kot samostojni predpraznični prigrizek, s katerim lahko presenetite na zimskih sprehodih, na smučišču ali na idiličnem sankanju po zasneženih hribih.
Sestavine
Sestavine:
-180g moke
-5 g kakava
-3 žličke ingverja
-1 žlička pecilnega praška
-1 žlička cimeta
-1/4 žličke muškatnega oreška
-1/4 žličke sode
-110 g masla Zelene Doline
-160 g rjavega sladkorja
-2 jajci
-1/2 Božičnega jogurta Zelene Doline
Sestavine za frosting:
-100g kremnega sira
-100 g masla Zelene Doline
-380 g sladkorja v prahu
-1/2 Božičnega jogurta Zelene Doline
Priprava
Pečico segrejemo na 175 stopinj. V posodi zmešamo moko, kakav, ingver, pecilni prašek, cimet, muškatni orešček in sodo. V drugi posodi zmešamo stopljeno maslo, rjav sladkor, jajca in božični jogurt. Zmešamo 2 minuti da se sestavine lepo pomešajo. Mokre sestavine presujemo k suhim. Dobro premešamo da dobimo enakomerno zmes. Maso prelijemo v predpripravljen pekač za mafine. Pečeno 16 do 18 minut.
Medtem pripravimo frosting. Zmešamo mlečni namaz, maslo in Bozični jogurt. Vmešamo še sladkor v prahu.
Ko so muffini pečeni jih pustimo da se malo ohladijo. Nato na vrh nanesemo forsting in jih okrasimo po želji.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.