Valentinin poljub
Recept je pripravljen v sodelovanju s Tajo Polovšak, Foodstylist.
Sladica za vaše najdražje z jagodami in DESERTI Zelene Doline.
Sestavine
Sestavine za 2 kozarčka:
- 1 DESERT jogurtova smetana s podloženimi jagodami Zelene Doline
- 1 DESERT jogurtova smetana s stracciatello Zelene Doline
- 100 g čokoladnih piškotov
- pest pekan orehov
- 50 g masla Zelene Doline
- 12 svežih jagod
- 2 žlički balzamičnega kisa
Priprava
Čokoladne piškote in pekan orehe na drobno sesekljamo. Maslo Zelene Doline stopimo in ga dodamo k mletim piškotom z orehi. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo enakomerno zmes, ki jo razporedimo v 2 kozačka, 2 veliki žlici pa prihranimo za posip po vrhu.
Na plast piškotov dodamo DESERT jogurtova smetana s podloženimi jagodami Zelene Doline.
Nato 10 jagod narežemo na manjše koščke in jim dodamo 2 žlički temnega balzamičnega kisa. Pustimo minutko, da se jagode dobro navežejo kisa. Nato jih razporedimo po vrhu jagodnega deserta. Za naslednjo plast uporabimo DESERT jogurtova smetana s stracciatello Zelene Doline. Po vrhu potrosimo še prihranjene zmlete piškote z orehi in dodamo 2 polovički sveže jagode. Dodatno lahko dekoriramo po svojih željah in navdihu.
Dober tek in ljubezni polno valentinovo želimo.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.