Valentinin poljub

Recept je pripravljen v sodelovanju s Tajo Polovšak, Foodstylist.

Sladica za vaše najdražje z jagodami in DESERTI Zelene Doline.

Sestavine

Sestavine za 2 kozarčka:

  • 1 DESERT jogurtova smetana s podloženimi jagodami Zelene Doline
  • 1 DESERT jogurtova smetana s stracciatello Zelene Doline
  • 100 g čokoladnih piškotov
  • pest pekan orehov
  • 50 g masla Zelene Doline
  • 12 svežih jagod
  • 2 žlički balzamičnega kisa

Priprava

Čokoladne piškote in pekan orehe na drobno sesekljamo. Maslo Zelene Doline stopimo in ga dodamo k mletim piškotom z orehi. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo enakomerno zmes, ki jo razporedimo v 2 kozačka, 2 veliki žlici pa prihranimo za posip po vrhu.

Na plast piškotov dodamo DESERT jogurtova smetana s podloženimi jagodami Zelene Doline.

Nato 10 jagod narežemo na manjše koščke in jim dodamo 2 žlički temnega balzamičnega kisa. Pustimo minutko, da se jagode dobro navežejo kisa. Nato jih razporedimo po vrhu jagodnega deserta. Za naslednjo plast uporabimo DESERT jogurtova smetana s stracciatello Zelene Doline. Po vrhu potrosimo še prihranjene zmlete piškote z orehi in dodamo 2 polovički sveže jagode. Dodatno lahko dekoriramo po svojih željah in navdihu.

Dober tek in ljubezni polno valentinovo želimo.

 

 

PLAY

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.

Card image cap

Churrosi s pikantno čokoladno in karamelno omako

Recept je pripravljen v sodelovanju s Tajo Polovšak,...