Domači kruh

Tudi vi lahko doma spečete čudovito mehak kruh, nad katerim bodo vsi navdušeni!

Sestavine

  • 1 kg gladke moke
  • 6 celih jajc
  • 60 g sladkorja
  • 40 g kvasa
  • 12 g soli
  • 400 g masla Zelene Doline
  • 2 rumenjaka
  • 1 dl mlačnega mleka Zelene Doline

Priprava

Vse sestavine zgnetemo v testo, na koncu postopoma dodajamo razmehčano maslo Zelene Doline ter rumenjaka. Nato pustimo, da naraste do dvakratne velikosti. Testo razvaljamo, ga prepognemo čez polovico, ponovno razvaljamo in znova prepognemo, da dobimo večplastno maso. Oblikujemo v hlebčke, pustimo pokrito vzhajati še 30 minut, nato pa premažemo z mlekom Zelene Doline in pečemo na 175 stopinjah, da skorja zlato porumeni.

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.