Pica Beli Panter iz projekta Gostilna išče šefa

Pica Beli Panter iz projekta Gostilna išče šefa vam bo zagotovo šla v slast.

Sestavine

Sestavine za testo

  • 800 g moke
  • 20 g masla ZELENE DOLINE
  • 1 žlička soli
  • 5 g kvasa
  • 2 dl mlačne vode
  • 2 čajni žlički balzamičnega kisa

Sestavine za nadev

  • 40 g Milerama ZELENE DOLINE
  • 80 g poltrdega sira Gauda ZELENE DOLINE
  • 40 g parmezana
  • 60 g radiča
  • 80 g pršuta
  • 40 g fig

Priprava

Moko presejemo in pripravimo kvasni pripravek. Zanj potrebujemo mlačno vodo, sol, balzamični kis in kvas. Kvasni pripravek in maslo umešamo v moko, da se sestavine dobro premešajo. Pripravljeno testo naj počiva v hladilniku vsaj 4 ure. Tako bo postalo bolj krhko in aromatično.
Testo raztegnemo, premažemo z Mileramom in obložimo z naribanim sirom Gauda, parmezanom in radičem. Nadevano testo damo v pečico, segreto na 200 stopinj. Ko skorja postane rjava, vzamemo testo iz pečice ter dodamo rezine pršuta in narezane sveže fige.

Ideja za serviranje: pico lahko postrežemo okrašeno z lističi bazilike.

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.