Testenine z omako Alfredo

Testenine z Alfredovo omako so klasična italijanska jed, ki jo obožujejo po vsem svetu.

V originalnem receptu sta v Alfredovi omaki zgolj maslo in parmezan. Tukaj pa vam ponujamo različico, v kateri smo okus še obogatili in preprosto jed spremenili v kulinarično priložnost za prijetno kosilo ali romantični večer v dvoje.

Sestavine

  • 230 ml mleka Zelene Doline
  • 80 g nepasirane skute Zelene Doline
  • 55 g senenega sira s tartufi Zelene Doline (v receptu ga naribamo)
  • 1 žlica koruznega škroba
  • sol
  • poper
  • česen v prahu
  • sušena bazilika
  • origano
  • 400 g širokih rezancev

Priprava

V mešalnik vlijemo mleko, dodamo skuto, 45 g naribanega sira (preostanek prihranimo) in škrob. Začinimo s ščepcem soli, popra in česna v prahu. Zmiksamo do gladkega.

Pripravljeno zmes prelijemo v ponev, dodamo ščep suhe bazilike in origana. Pri srednji temperaturi kuhamo dobrih 5 minut in ves čas mešamo.

V soljeni vodi skuhamo široke rezance ali druge najljubše testenine.

Omako prelijemo čez kuhane testenine, po vrhu pa potrosimo preostanek slastnega naribanega senenega sira s tartufi.

Recept je pripravljen v sodelovanju s Taja’s Goods.

PLAY

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.