Sirovi kruhki

Recept je pripravljen v sodelovanju z Jernej Kitchen. 

Priprava kruhkov, ki smo jim dodali nastrgani sir je odlična ideja, ko želimo pripraviti nekaj novega in drugačnega. Postrežemo jih z juho, solato ali kot prigrizek. Popolna izbira za dopolnitev obroka. Dober tek!

 

Sestavine

  • 160 ml mleka Zelene Doline
  • 300 g pirine moke
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 1/2 žličke soli
  • 1/4 žličke popra
  • 180 g sira Edamec Zelene Doline
  • 100 g masla Zelene Doline
  • 2 žlici mleka Zelene Doline

Priprava

Pečico segrejemo na 190 stopinj.

V večjo skledo ali skledo kuhinjskega robota damo mleko, pirino moko, pecilni prašek, sol, poper, 100g nastrganega sira ter na kocke narezano hladno maslo. Zagnetemo v testo. Gnetemo tako dolgo da ni več vidnih večjih kosov masla, približno 3 – 4 minute.

Zagneteno testo položimo na pomokano delavno površino in ga razvaljamo na 3 mm debeline. Razvaljano testo razrežemo na manjše pravokotnike velikosti približno 10 cm x 4 cm. Sirne pravokotnike položimo na večji pekač obložen s papirjem za peko. Testo premažemo z mlekom in čez vsak pravokotnik nastrgamo preostali sir. Pekač položimo v ogreto pečico na srednjo rešetko in pečemo 20 minut pri 190 stopinj.

PLAY

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.