Proteinski bananin kruh
Recept je pripravljen v sodelovanju s Tajo Polovšak, Foodstylist.
Sestavine
- 4 banane
- 2 jajci
- 3 žlice medu
- 1 dcl mleka Zelene Doline
- 180 g LCA proteinski jogurt, jagoda
- 120 g polnozrnate moke
- 1/2 žličke soli
- 1 žlica pecilne praška
- 1 žlička cimeta
- 100 g gozdnih sadežev
Priprava
3 banane olupimo in dobro pretlačimo.
Dodamo 2 jajca, med, mleko Zelene Doline in LCA proetinski jogurt jagoda. Dobro premešamo.
V drugi posodi zmešamo polnozrnato moko, sol, pecilni prašek in cimet.
Mokre sestavine dodamo v suhe in vse skupaj dobro premešamo. Dodamo polovico gozdnih sadežev. Maso prelijemo v obložen pekač in lepo razporedimo.
Po vrhu potrosimo preostale gozdne sadeže. Pečemo v naprej ogreti pečici na 180 stopinjah, 50 minut.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.