Pečeni jajčevci

Pečeni jajčevci so okusna in zdrava jed, ki jo lahko uživamo samostojno ali kot prilogo glavni jedi. So enostavni za pripravo, ki vključuje peko jajčevcev, dokler niso mehki. Nato jih začinimo z različnimi zelišči, začimbami, sirom, mileramom …, da ustvarimo okusno jed.

Sestavine

  • 2 jajčevca
  • olivno olje
  • 100 g čičerike
  • sol
  • 50 g kisle smetane Zelene Doline
  • 50 g čvrstega jogurta Zelene Doline
  • 2 žlički mletega česna
  • sok polovice limone
  • 50 g masla Zelene Doline
  • 1 žlička paradižnikovega koncentrata
  • 1 žlička mletega čilija
  • sezamova semena
  • svež peteršilj

Priprava

Jajčevca prepikamo in naoljimo. Postavimo v vnaprej ogreto pečico in pečemo 30 minut na 200 stopinj Celzija, oziroma dokler jajčevec ni mehek. Po 15 minutah peke na peki papir dodamo še kuhano čičeriko, ki jo posolimo. Pečemo skupaj z jajčevci do konca.

Med pečenjem v posodici zmešamo kislo smetano, čvrst jogurt, mlet česen in limonin sok. Maslo stopimo in mu primešamo paradižnikov koncentrat in mlet čili.

Ko je jajčevec pečen ga po dolgem prerežemo, razpolovimo in odpremo. Notranjost z vilicami pretlačimo in nadevamo s pečeno čičeriko ter prelijemo z mešanico kisle smetane in jogurta. Čez prelijemo maslo s čilijem in potresemo sezamova semena. Postrežemo z nasekljanim svežim peteršiljem.

Recept je pripravljen v sodelovanju s Taja’s Goods.

PLAY

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.