Pečena paprika, polnjena s puranjim mesom in kvinojo
Pečena paprika, polnjena s puranjim mesom in kvinojo za 10 oseb.
Sestavine
- 0,2 kg kvinoje
- 10 kos paprike (različnih barv: rdeča, zelena,…)
- 1 kg puranjega mesa
- 0,1 l olja
- 0,2 kg čebule
- 1 žlica česna
- 1 žlica peteršilja
- 0,3 kg koruze
- 0,15 kg sira ZELENE DOLINE
- 0,5 l smetane za kuhanje ZELENE DOLINE
- sol, poper
- muškat
- bazilika
Priprava
Kvinojo skuhamo v slani vodi v razmerju 1:3.
Paprike prepolovimo in očistimo. Na maščobi prepražimo čebulo in česen, dodamo puranje meso, začimbe in dušimo. Ko je meso mehko, dodamo kvinojo, kuhano koruzo in napolnimo paprike. Zložimo jih v pekač, potresemo z naribanim sirom Zelene doline, damo v pečico in zapečemo (15-20 minut pri 190°C).
Za omako soku od pečene paprike primešamo smetano za kuhanje Zelene doline.
Recept in sliko je prispeval: Sodexo
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.