Čokoladni puding iz pečice

Recept je pripravljen v sodelovanju z Jernej Kitchen.

Ščepec dobre volje, ščepec ljubezni in ščepec kreativnosti so sestavine za pripravo čokoladnega pudinga. Sprejmete izziv? Čas je za pripravo domačega pudinga.

Sestavine

  • 330 g sladke smetane Zelene Doline
  • 150 ml mleka Zelene Doline
  • 2 stroka kardamoma
  • 1 žlica ruma
  • 1/2 stroka vanilije
  • 1/4 žličke soli
  • 4 rumenjaki
  • 40 g sladkorja
  • 200 g čokolade (50% – 60% kakavovih delcev)

Priprava

Pečico segrejemo na 160 stopinj.

V večjo kozico damo sladko smetano in mleko. Dodamo dva stroka kardamoma, rum, vanilijev strok in sol. Pristavimo na zmeren ogenj in zavremo.

V večji skledi z ročno metlico stepemo rumenjake in sladkor. Mlečno mešanico med neprestanim mešanjem počasi prelijemo čez stepeno jajčno mešanico. Dodamo sesekljano čokolado in dobro premešamo, da dobimo gladko, čokoladno zmes.

Šest ognjevarnih skodelic premera 9 cm postavimo v globok pekač. Čokoladno zmes precedimo skozi cedilo v skodelice.  Pekač s skodelicami postavimo v ogreto pečico na srednjo rešetko. V pekač nalijemo vročo vodo, da sega do 1/2 skodelic. Pečemo 30 minut pri 160 stopinj.

Pečen čokoladni puding ohladimo na sobno temperaturo, nato ga postavimo v hladnilnik za 3 – 4 ure, da se popolnoma ohladi.

Postrežemo s stepeno smetano in nadrobljenimi maslenimi piškoti.

 

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.