Bučna juha z lečo

Sestavine

  • olivno olje
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 1 buča
  • 100g rdeče leče
  • šop timijana
  • 1l vroče jušne osnove
  • mlečni namaz Zelene Doline
  • sladka smetana Zelene Doline
  • Mileram Zelene doline

Priprava

Čebulo in česen nasekljamo. Na olivne olju prepražimo čebulo in ko se čisto razpusti dodamo česen. Po minuto v lonec dodamo na koščke narezano bučo, premešamo in dodamo še lečo in šopek timijana. Zalijemo z vročo jušno osnovo in kuhamo 20 do 30 minut. Ko je buča mehka do gladkega spasiramo vso vsebino s paličnim mešalnikom. V juho dodamo 50 g mlečnega namaza in 150ml sladke smetane. Dobro premešamo in postrežemo. Za postrežbo na vrh juhe dodamo nekaj žličk milerama in bučna semena.

PLAY

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.