Hitra “pica” iz bagete

Iz francoske štruce (bagete) lahko v manj kot pol ure ustvarite okusen prigrizek, ki po bogastvu okusov prav nič ne zaostaja za klasično pico. Nanjo lahko naložite svoje najljubše dodatke, jo popečete in že zadiši po sveže pečeni pici. Mi smo tokrat izbrali tunin nadev.

Sestavine

Sestavine za 4 osebe

  • 1 bageta (ali francoska štruca)
  • 4 žlice paradižnikovega pireja
  • 1 rdeča paprika
  • zeleni del dveh mladih čebulic
  • 190 g koruze iz pločevinke
  • 225 g tunine iz pločevinke
  • 120 g naribanega sira (Edamec Zelene Doline ali Gauda Zelene Doline)
  • začimbe po želji (origano, timijan, bazilika)

Priprava

Nizek pekač obložimo s papirjem za peko in nastavimo pečico na 190 stopinj. Bageto najprej po dolžini prerežemo na pol in obe polovici, s prerezano stranjo obrnjeno navzgor, položimo na pekač.
Koruzo iz pločevinke stresemo na cedilo, speremo pod tekočo vodo in dobro odcedimo. Medtem očistimo in operemo papriko in zeleni del mlade čebulice. Papriko narežemo na majhne koščke, mlado čebulico pa na kolobarje. Tunino odcedimo in razkosamo na manjše kose. Primešamo jo koruzi, čebulici in papriki ter dodamo še 2/3 naribanega sira. Polovički bagete namažemo s paradižnikovim pirejem, nato pa ju obložimo z mešanico naribanega sira, tunine in zelenjave. Po vrhu potresemo še preostali sir. Pečemo 12 minut v ogreti pečici, da se sir lepo stopi.

Pripravljeni “pici” razrežemo na manjše kose in postrežemo.

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.