Zapečena omaka s sirom in špinačo
Recept je pripravljen v sodelovanju s Taja’s Goods.
Sestavine
- 300 g mlečni namaz Zelene Doline
- 200 g kisle smetane Zelene Doline
- 100 g senenega sira z rožmarinom Zelene Doline
- 250 g sveže špinače
- 1 strok česna
- sol
- poper
- svež drobnjak
- grisini, krekerji ali popečen kruhek
Priprava
Svežo špinačo potopimo v vrelo vodo in pustimo da upade. Poberemo jo iz vode, ožamemo in narežemo na manjše koščke.
V posodici zmešamo mlečni namaz Zelene Doline, kislo smetano Zelene Doline, kuhano špinačo, nasekljan strok česna, žličko soli in popra ter premešamo. Seneni sir naribamo in ga 4/5 dodamo v zmes.
Pekač naoljimo in vanj enakomerno razporedimo mešanico. Po vrhu potresemo preostanek senenega sira.
Pečemo v vnaprej ogreti pečici na 200 oC približno 20 minut. Svež drobnjak nasekljamo in ga potrosimo po pečeni omaki.
Postrežemo s krekerji, grisini ali popečenim kruhom.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.