Zapečena omaka s sirom in špinačo

Recept je pripravljen v sodelovanju s Taja’s Goods.

Sestavine

  • 300 g mlečni namaz Zelene Doline
  • 200 g kisle smetane Zelene Doline
  • 100 g senenega sira z rožmarinom Zelene Doline
  • 250 g sveže špinače
  • 1 strok česna
  • sol
  • poper
  • svež drobnjak
  • grisini, krekerji ali popečen kruhek

Priprava

Svežo špinačo potopimo v vrelo vodo in pustimo da upade. Poberemo jo iz vode, ožamemo in narežemo na manjše koščke.

V posodici zmešamo mlečni namaz Zelene Doline, kislo smetano Zelene Doline, kuhano špinačo, nasekljan strok česna, žličko soli in popra ter premešamo. Seneni sir naribamo in ga 4/5 dodamo v zmes.

Pekač naoljimo in vanj enakomerno razporedimo mešanico. Po vrhu potresemo preostanek senenega sira.

Pečemo v vnaprej ogreti pečici na 200 oC približno 20 minut. Svež drobnjak nasekljamo in ga potrosimo po pečeni omaki.

Postrežemo s krekerji, grisini ali popečenim kruhom.

PLAY

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.

Card image cap

Churrosi s pikantno čokoladno in karamelno omako

Recept je pripravljen v sodelovanju s Tajo Polovšak,...