Polnjene bučke s paradižnikom in skuto

Recept pripravljen v sodelovanju z Jernej Kitchen.

Priprava polnjenih bučk predstavlja pravo kulinarično raziskovanje okusov. Želje kako jih pripraviti so različne, a okus po odličnosti ostaja. Tudi v kombinaciji s paradižnikom in skuto.

Sestavine

za 2 – 4 osebe

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 korenje
  • 1 čebula
  • 2 večji bučki ali 4 manjše bučke
  • 2 stroka česna
  • 400g vloženih sesekljanih paradižnikov
  • 4 žličke pasirane posnete skute Linia Zelene Doline
  • 4 žlice nepasirane skute Zelene Doline
  • 4 žličke drobtin
  • 100g sira Gauda v kosu Zelene Doline

 

Priprava

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Korenje in čebulo olupimo ter drobno sesekljamo. Ponev pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo žlico oljčnega olja.

Bučke dobro umijemo, vzdolž razpolovimo in izdolbemo sredico. Sredico dobro sesekljamo in dodamo k čebuli v ponev, dodamo tudi dva sesekljana stroka česna. Premešamo in pražimo še 5 minut. Dodamo vložen sesekljan paradižnik in kuhamo še 15 minut pri šibkem ognju.

Izdolbene bučke rahlo posolimo, po petnajstih minutah pa vodo, ki se bo nabrala odcedimo in osušimo s papirnatimi brisačkami.

V pekač (velikosti približno 20 cm x 30 cm) damo 2 žlici paradižnikove omake, premažemo po pekaču. Bučke položimo na omako. Bučko namažemo z žličko pasirane posnete skute Zelene Doline. Dodamo paradižnikovo omako, tako da sta dve tretjini bučke napolnjeni. Po vrhu nadrobimo žlico nepasirane skute Linia Zelene Doline in posujemo z žličko drobtin. Pred peko posujemo še s sveže nastrganim sirom Gauda Zelene Doline.

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.