Popečeni kruhki z dvema nadevoma

Recept pripravljen v sodelovanju z Jernej Kitchen.

Popečeni kruhki predstavljajo popestritev vsake zabave. Pa naj bo to zabava za rojstni dan, novoletna ali pa kar tako, za tkanje prijateljstva. Da ostanemo izvirni nadev pripravimo sami. Na nas pa je odločitev ali bomo še dodali rezino pršuta.

Sestavine

Kruhki
• 10 rezin kruha (1 cm debeline)
• 50g stopljenega masla Zelene Doline
• 1 strok česna

Vegi nadev
• 2 paradižnika
• 2 vloženi pečeni papriki
• 1 žlica kaper
• 1 sesekljan strok česna
• nekaj lističev sveže bazilike in vejica peteršilja
• 1 žlica oljčnega olja
• sol, poper
• mlečni namaz smetana Zelene Doline

Nadev s pršutom
• mlečni namaz zeliščni Zelene Doline
• 5 rezin pršuta
• 1 žlica sušenih paradižnikov, vloženih v olje
• 2 žlici pasirane posnete skute Linia Zelene Doline
• 3 češnjevi paradižniki
• nekaj svežih lističev origana

Priprava

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko. Nanj položimo rezine kruha in jih enakomerno premažemo s stopljenim maslom Zelene Doline. Rahlo zdrobimo olupljen strok česna in ga natremo v kruhke. Postavimo v segreto pečico in pečemo 10 minut pri 200 stopinj. Ko so kruhki pečeni, jih vzamemo iz pečice in dodamo poljubni nadev.

Pripravimo nadev. Najprej pripravimo vegi nadev: V skodelici premešamo narezan paradižnik, narezano pečeno vloženo papriko, sesekljane kapre, sesekljan česen, sesekljano baziliko, sesekljan peteršilj in olivno olje. Solimo in popramo po okusu. Polovico popečenih kruhkov premažemo z mlečnim namazom Smetana Zelene Doline in čez njih razporedimo paradižnikovo mešanico. Poljubno pokapljamo z oljčnim oljem.

Preostale kruhke premažemo z zeliščnim mlečnim namazom Zelene Doline. Na vsak kruh položimo rezino pršuta. Dodamo nekaj suhih češnjevih paradižnikov ter narezan svež češnjev paradižnik. Dodamo še pasirano skuto Linia ZELENE DOLINE in posujemo s svežim origanom. Poljubno pokapljamo z oljčnim oljem in postrežemo.

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.