Pita s sadjem in krem mascarpone Zelene Doline
Recept pripravljen v sodelovanju z Jernej Kitchen.
Za slastno razvajanje. In kar imamo najrajši – enostavna priprava. Predstavlja se pita s sadjem in krem maskarpone Zelene Doline.
Sestavine
Za 6 pit
- 280g listnatega testa
- 250g krem mascarpone ZELENE DOLINE
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 1 žlička limoninega soka
- ½ žličke bio limonine lupinice
- ½ žličke vanilijeve arome
- 250g sezonskega jagodičevja (naprimer jagode, borovnice, maline)
Priprava
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Listnato testo razvaljamo in ga položimo na pekač obložen s papirjem za peko. Postavimo v zamrzovalnik za 5 – 10 minut, da se listnato testo nekoliko ohladi.
Z ostrim nožem ali modelom za krofe iz testa izrežemo šest krogov premera približno 10 cm. Vsak krog položimo na pekač obložen s papirjem za peko. Vsak krog napikamo z vilico, tako da ostane 1 cm roba (ta del se bo dvignil med peko).
NAMIG: V kolikor želimo lep in enakomerno dvignjen rob, si pomagamo z narobe obrnjenim kozarcem katerega premer je nekoliko manjši (tako da ostane 1 cm roba testa). Ob kozarcu nežno zarežemo z ostrim nožem in notranji del napikamo z vilico.
Postavimo v pečico in pečemo 5 minut, da se testo dvigne, a ne porumeni. Testo vzamemo iz pečice in napikano sredino potisnemo ob dno pekača, da se splošči. Pekač postavimo nazaj v pečico in pečemo še 4 – 5 minut, da je testo hrustljavo in zlate barve. Postavimo iz pečice in počakamo, da se testo ohladi na sobno temperaturo.
Pripravimo mascarpone kremo. V skodelici premešamo krem mascarpone, sladkor v prahu, sveže iztisnjen limonin sok, lupinico bio limone in vanilijevo aromo. Mascarpone kremo enakomerno namažemo po pečenem testu.
Čez kremo razporedimo sveže jagodičevje in poljubno posujemo še s sladkorjem v prahu ali pokapljamo z žličko medu.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.