Pita s sadjem in krem mascarpone Zelene Doline

Recept pripravljen v sodelovanju z Jernej Kitchen.

Za slastno razvajanje. In kar imamo najrajši – enostavna priprava. Predstavlja se pita s sadjem in krem maskarpone Zelene Doline.

Sestavine

Za 6 pit

  • 280g listnatega testa
  • 250g krem mascarpone ZELENE DOLINE
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 1 žlička limoninega soka
  • ½ žličke bio limonine lupinice
  • ½ žličke vanilijeve arome
  • 250g sezonskega jagodičevja (naprimer jagode, borovnice, maline)

Priprava

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Listnato testo razvaljamo in ga položimo na pekač obložen s papirjem za peko. Postavimo v zamrzovalnik za 5 – 10 minut, da se listnato testo nekoliko ohladi.

Z ostrim nožem ali modelom za krofe iz testa izrežemo šest krogov premera približno 10 cm. Vsak krog položimo na pekač obložen s papirjem za peko. Vsak krog napikamo z vilico, tako da ostane 1 cm roba (ta del se bo dvignil med peko).

NAMIG: V kolikor želimo lep in enakomerno dvignjen rob, si pomagamo z narobe obrnjenim kozarcem katerega premer je nekoliko manjši (tako da ostane 1 cm roba testa). Ob kozarcu nežno zarežemo z ostrim nožem in notranji del napikamo z vilico.

Postavimo v pečico in pečemo 5 minut, da se testo dvigne, a ne porumeni. Testo vzamemo iz pečice in napikano sredino potisnemo ob dno pekača, da se splošči. Pekač postavimo nazaj v pečico in pečemo še 4 – 5 minut, da je testo hrustljavo in zlate barve. Postavimo iz pečice in počakamo, da se testo ohladi na sobno temperaturo.

Pripravimo mascarpone kremo. V skodelici premešamo krem mascarpone, sladkor v prahu, sveže iztisnjen limonin sok, lupinico bio limone in vanilijevo aromo. Mascarpone kremo enakomerno namažemo po pečenem testu.

Čez kremo razporedimo sveže jagodičevje in poljubno posujemo še s sladkorjem v prahu ali pokapljamo z žličko medu.

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.