Puhaste palačinke s kislim mlekom in borovnicami

Recept pripravljen v sodelovanju z Jernej Kitchen.

Priprava popolnih puhastih palačink je čisto preprosta. Ima pa skrivnostno sestavino, kislo mleko. Palačinke so enostavno odlične, servirajte pa jih v družbi sadja in medu.

Sestavine

Za 2 osebi

• 1 rumenjak
• 70g kislega mleka Zelene Doline
• 50g mleko 3,5 % m.m. Zelene Doline
• 1 čajna žlička pecilnega praška
• 10g vanilin sladkorja
• 10g sladkorja
• 100g gladke bele moke
• 20g stopljenega masla
• 85g svežih ali zamrznjenih borovnic

Postrežemo s
• 100g svežih borovnic
• 40g javorjevega sirupa ali tekočega medu

Priprava

V skledi z metlico premešamo rumenjak, kislo mleko, mleko, ščep soli, pecilni prašek, vanilin sladkor, sladkor, gladko belo moko in stopljeno (ohlajeno) maslo.

Večjo teflonsko ponev pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo zvrhano žlico zmesi za palačinke. Ponev rahlo potresemo, da se masa enakomerno razporedi. Na vsako palačinko damo 1 žlico borovnic (svežih ali zamrznjenih). Pečemo 2 – 3 minute na vsaki strani, oziroma tako dolgo, da so palačinke puhaste in zlato-rjavo zapečene.

Pečene palačinke prestavimo na krožnik. Poljubno postrežemo s svežimi borovnicami in javorjevim sirupom ali medom.

 

PLAY

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.