Masleni rogljički s šunkom in sirom

Recept pripravljen v sodelovanju z Jernej Kitchen.

Ko te prevzamejo čustva odličnosti in je moč okusa v tvojih rokah. Tokrat se predstavljajo masleni rogljički malo drugače.

Sestavine

Za 4 osebe

  • 150 g mlečnega namaza s smetano Zelene Doline
  • 2 žlici sveže nastrganega hrena
  • 4 masleni rogljički
  • 8 rezin sira Dimar Zelene Doline
  • 4 rezine šunke
  • 1 žlica stopljenega masla Zelene Doline
  • 1 žlica sezamovih semen

Priprava

Pečico segrejemo na 180 stopinj. V skodelici premešamo mlečni namaz s smetano in sveže nastrgan hren.

Vsak rogljiček prerežemo na pol in premažemo z žličko hrenovega namaza. Dodamo dve rezini sira Dimar in rezino šunke. Napolnjene rogljičke postavimo na pekač. Vsak rogljiček premažemo s stopljenim maslom in posujemo s sezamom.

Postavimo v pečico in pečemo 20 – 25 minut pri 180 stopinj. Postrežemo čimprej s preostalim mlečnim hrenovim namazom.

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.