Masleni rogljički s šunkom in sirom
Recept pripravljen v sodelovanju z Jernej Kitchen.
Ko te prevzamejo čustva odličnosti in je moč okusa v tvojih rokah. Tokrat se predstavljajo masleni rogljički malo drugače.
Sestavine
Za 4 osebe
- 150 g mlečnega namaza s smetano Zelene Doline
- 2 žlici sveže nastrganega hrena
- 4 masleni rogljički
- 8 rezin sira Dimar Zelene Doline
- 4 rezine šunke
- 1 žlica stopljenega masla Zelene Doline
- 1 žlica sezamovih semen
Priprava
Pečico segrejemo na 180 stopinj. V skodelici premešamo mlečni namaz s smetano in sveže nastrgan hren.
Vsak rogljiček prerežemo na pol in premažemo z žličko hrenovega namaza. Dodamo dve rezini sira Dimar in rezino šunke. Napolnjene rogljičke postavimo na pekač. Vsak rogljiček premažemo s stopljenim maslom in posujemo s sezamom.
Postavimo v pečico in pečemo 20 – 25 minut pri 180 stopinj. Postrežemo čimprej s preostalim mlečnim hrenovim namazom.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.