Uživanje izdelkov ZELENE DOLINE ob laktozni intoleranci

Blagovna znamka ZELENE DOLINE se predstavlja s pestro ponudbo mlečnih izdelkov brez laktoze. Z vstopom v poletje pa se njihova ponudba bogati. Trajnemu mleku brez laktoze, tekočim jogurtom brez laktoze in poltrdim sirom ZELENE DOLINE se pridružujeta nova člana, navadni in sadni jogurt brez laktoze, polnjena v lončke.

Mlečni izdelki ZELENE DOLINE so naša strast. In prav zato je čas za novosti. Vabimo vas, da dneve, ki so pred nami popestrite z novostmi belega bogastva, ki ga na mizo prinašajo mlečni izdelki  ZELENE DOLINE. Danes pestro ponudbo tekočih jogurtov dopolnjujeta dva nova okusa, ki bosta razveselila vse, ki so občutljivi na mlečni sladkor. Predstavljata se navadni in sadni jogurt, z  okusom jagode, brez laktoze.

Ljudje že tisočletja pijejo mleko, bogati vir beljakovin, mineralov in vitaminov. Pa vendar ima danes vedno več posameznikov po zaužitju mleka oz. mlečnih izdelkov prebavne težave. Večinoma gre za simptom laktozne intolerance. Vzrok je v pomanjkanju laktaze v tankem črevesju. To je encim, ki je potreben za prebavo mlečnega sladkorja, laktoze, posledice pa se izražajo kot težave z napihovanjem, krči, bolečino in drisko.

Ampak kaj uživati, ko izvemo, da smo intolerantni za laktozo? Da bi se izognili laktozi, ne pa tudi vedno odličnim mlečnim izdelkom ZELENE DOLINE, predlagamo novost, navadni jogurt brez laktoze ter že tradicionalni okus jagode, brez laktoze. Slednji vsebuje naravno aromo in je brez dodanih barvil.

Vabimo vas, da okusite in spoznate odlične mlečne izdelke ZELENE DOLINE brez laktoze:

  • Trajno mleko, 3,5 % m.m., brez laktoze
  • Tekoči jogurt, 1,3 % m.m., brez laktoze
  • Tekoči sadni jogurt, jagoda, 1,1 % m.m., brez laktoze
  • Jogurt 3,5 % m.m., brez laktoze, lonček
  • Jogurt 3,0 % m.m., brez laktoze, lonček
  • poltrdi siri ZELENE DOLINE (Edamec, Trapist, Gauda, Šmarski Rok, Dolinar, Dimar, Oki Doki)