Mlečni izdelki z manj maščobe in brez sladkorja

Kakovostna in okusna ponudba mlečnih izdelkov iz Mlekarne Celeia zajema bogato paleto mleka, jogurtov, napitkov, sirov, kajmakov in namazov ter produktov za kuhanje. Mlečni izdelki so del različnih blagovnih znamk, kot so Zelene Doline, LCA, Oki Doki, Mythos in Desert.

Mlečni izdelki Zelene Doline nosijo certificirano oznako »Brez GSO«, kar pomeni, da živali niso bile krmljene s krmo iz gensko spremenjenih organizmov, zato mleko ne vsebuje teh sestavin. V certifikacijsko shemo »Brez GSO« so vključene vse kmetije, od katerih proizvodni obrat odkupuje mleko. Mleko in mlečni izdelki nosijo tudi zaščitni znak »Izbrana kakovost – Slovenija«. Ta certifikat jamči, da so proizvodi izdelani iz surovega mleka, ki prihaja izključno iz domačih slovenskih kmetij. Poleg tega zagotavlja tudi odlično mikrobiološko kakovost in svežino surovega mleka. Ker so mlečni izdelki pomembni za zdravje in dobro fizično počutje, pa se Mlekarna Celeia osredotoča tudi na proizvodnjo mlečnih izdelkov z manj maščobe in brez dodanega sladkorja in sladil, kot so produkti linije LCA probiotični jogurti z okusom borovnice in maline. LCA linijo probiotičnih jogurtov odlikuje tudi oznaka »Inovativno živilo 2019«.

Zdravi mlečni izdelki z manj maščobe

Mleko je pomemben vir različnih hranil, beljakovin, vitaminov in mineralov. Ker so mlečni izdelki pomembni za zdravje in zdravo telo, strokovnjaki svetujejo, da naj se vsakodnevno v obroke ali jedilnik vključi mleko ali produkti iz mleka. Pri tem pa so na voljo tudi mlečni izdelki z manj maščobe, ki so primerni predvsem za tiste, ki pazijo na svojo vitko linijo in vnos kalorij v telo ali pa imajo predpisano strogo dieto. Navkljub temu tudi ti mlečni izdelki z manj mlečne maščobe vsebujejo vsa pomembna hranila, ki jih telo potrebuje. Nemastno mleko je bogato s kalcijem in fosforjem, esencialnimi aminokislinami in beljakovinami, minerali in vitamini, kot je vitamin A, B in D. Zdrave mlečne izdelke z manj maščobe predstavlja celotna linija LCA produktov, kot je poltrdi sir Šmarski Rok ter okusni navadni čvrsti in tekoči jogurt v lončku, ki ima 1,3 odstotno vsebnost mlečne maščobe, kar pomeni, da ima nizko vsebnost maščob. Lahko sveže pol posneto mleko z 1,5 odstotno vsebnostjo mlečnih maščob ima značilen blagi okus. LCA linija izdelkov z manj maščobe pa zajema tudi pasirano posneto skuto Linia iz nehomogeniziranega mleka z blagim, rahlo kiselkastim okusom.

mlečni izdelki z manj maščobe

Mlečni izdelki brez dodanega sladkorja in sladil

LCA probiotične jogurte odlikuje posebna značilnost, saj vsebujejo le naravno prisoten mlečni sladkor in ne dodanih sladkorjev in sladil. Probiotični jogurt LCA vsebuje samo 3,8 gramov sladkorja na 100 g produkta. Ravno zaradi te lastnosti so probiotični jogurti LCA Zelene Doline dobili pečat kot »Inovativno živilo 2019«. Med najboljše mlečne izdelke jih uvršča zdrava hranilna sestava, pri čemer izstopa prav nizka vsebnost mlečnega sladkorja brez dodanih umetnih sladil in sladkorja. Posebnost je v tem, da so mlečni izdelki po okusu še vedno sladki oziroma imajo odličen okus po borovnici in malini, a so na drugi strani zelo zdravi. Ti LCA mlečni izdelki so zelo koristni za zdravje, saj vsebujejo naravne vlaknine iz cikorije, probiotično kulturo Lactobacillus acidophilus, 109 živih probiotičnih kultur in nizko vsebnost maščob. LCA probiotični jogurti so izdelani izključno iz slovenskega mleka ter nosijo certifikat »Brez GSO« in »Izbrana kakovost – Slovenija

Mlečni izdelki brez sladkorja