Skutni namaz z bučnim oljem in čebulo

Skuta je zelo hvaležna sestavina, kadar teče beseda o kulinaričnem ustvarjanju. Radi jo uporabljamo za pripravo štrukljev, sladic, zelo veliko ljubiteljev pa prisega na skutni zavitek. Pa vendar pravijo, da se dan po jutru pozna. In zakaj si ne bi za zajtrk pripravili namaza iz skute?

Sestavine

  • 400 g nepasirane skute ZELENE DOLINE
  • 1 čebula
  • 0,5 dl bučnega olja
  • 1 čajna žlička grobo mlete soli
  • ​50 g bučnih semen (golic)

Priprava

V ponev stresemo bučna semena in jih na zmernem ognju pražimo toliko časa, da se napnejo. Nato jih odstavimo in pustimo, da se ohladijo. V posodo stresemo nepasirano skuto ZELENE DOLINE, dodamo olupljeno in na tanko narezano čebulo. Solimo in dobro zmešamo. Pečena bučna semena zdrobimo in jih pomešamo z bučnim oljem. Skuto damo v servirno posodo ter jo potresemo s čebulo, mešanico bučnih semen in bučnega olja.

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.