Ravioli iz projekta Gostilna išče šefa

Privoščite si čudovite raviole iz projekta Gostilna išče šefa.

Sestavine

Sestavine za testo

  • 75 g ostre moke
  • 25 g ajdove moke
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • gram masla
  • sol
  • poper
  • olivno olje

Sestavine za nadev

  • 30 g gomolja zelene
  • 30 g jabolk
  • 100 g mlečnega namaza smetana ZELENE DOLINE
  • sol
  • poper
  • timijan
  • limonina lupina

Priprava

Vse sestavine umešamo v testo. Testo mesimo deset minut, da postane prožno in gladko. Oblikujemo hlebček in ga pokrijemo z vlažnim prtičem. Pustimo počivati vsaj pol ure. Testo razdelimo na tri dele, ga na tanko razvaljamo na pomokani površini in narežemo na kvadrate.

Zeleno olupimo in narežemo na kocke, prav tako jabolko. Zeleno prepražimo, dodamo jabolko in ohladimo. Umešamo mlečni namaz smetana Zelene Doline in začinimo.

S čajno žličko odmerimo nadev, ga položimo na en del kvadrata, z vodo navlažimo robove in jih zapremo z vilicami. Raviole kuhamo v osoljenem kropu, dokler ne priplavajo na površje.

Ideja za serviranje: raviole lahko postrežemo v družbi popečenih račjih prsi.

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.