Poletna korenčkova torta
Poletje je čas, ko je korenje na vrtu že dovolj zrelo, da ga lahko uporabimo za različne jedi ali sladice. Eden od naših predlogov, kako ga uporabiti kot glavno sestavino, je poletna korenčkova torta, narejena s pomočjo vrhunskih mlečnih izdelkov Zelene Doline.
Sestavine
- 310 g masla Zelene Doline
- 200 g rjavega sladkorja
- 1 pomaranča
- 4 jajca
- 1 rumenjak
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- 1 žlička cimeta
- 1 žlička ingverja
- 1 žlička muškatnega oreščka
- 450 g korenja
- 200 g pistacij
- 280 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- sol
Preliv:
- 220 g masla Zelene Doline
- 110 g Milerama Zelene Doline
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- 400 g sladkorja v prahu
- 3 žlice mleka Zelene Doline
Priprava
Poletje je čas, ko je korenje na vrtu že dovolj zrelo, da ga lahko uporabimo za različne jedi ali sladice. Eden od naših predlogov, kako ga uporabiti kot glavno sestavino, je poletna korenčkova torta, narejena s pomočjo vrhunskih mlečnih izdelkov Zelene Doline.
V posodi zmešamo rjavi sladkor in pomarančno lupinico. Dodamo jajca, rumenjak, vanilijo, cimet, ingver, muškatni orešček in maslo. Stepemo da dobimo enakomerno zmes. Vmešamo naribano korenje in naseklane pistacije. V drugi posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sol. Primešamo k mokrim sestavin. Pekač obložimo in vlijemo vanj maso. Pečemo v ogreti pečici 35 minut.
Med peko pripravimo preliv. Zmešamo maslo, kremni sir, vanilijo in mleko. Stepemo v enakomerno puhasto zmes.
Ko se kolač speče ga ohladimo in prelijemo s prelivom. Okrasimo z naribanim korenje in pistacijami.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.