Pire iz gomoljne zelene s pečeno rdečo peso

Predstavljamo vam spomladanski recept za okusno prilogo h glavni jedi, ki jo dodatno popestrijo odlični izdelki za kuhanje Gurman in Seneni sir Zelene Doline

Sestavine

  • 2 rdeči pesi,
  • 3 šalotke,
  • olivno olje,
  • sol,
  • poper,
  • 3 stroki česna,
  • 1 gomoljna zelena,
  • 200ml mleka Zelene Doline,
  • 100ml vode,
  • 2 žlici Milerama Gurman Zelene Doline,
  • Seneni sir s poprom Zelene Doline,
  • 2 žlici balzamičnega kisa,
  • 1 žlička medu,
  • timijan,
  • pehtran,
  • sveža zelišča za dekoracijo

Priprava

Predstavljamo vam spomladanski recept za okusno prilogo h glavni jedi, ki jo dodatno popestrijo odlični izdelki za kuhanje Gurman in Seneni sir Zelene Doline.

Rdečo peso olupimo in jo narežemo na manjše koščke. Šalotko olupimo. Oboje položimo na pelač in pokapamo z olivnim oljem, solimo in popramo. Pečemo v pečici približno 30 minut.
V loncu segrejemo olje in prepražimo česen. Dodamo na manjše koščke narezano gomoljno zeleno, mleko, vodo, sol in poper. Zavremo in kuhamo 15 minut.
Ko je zelena mehka odstavimo in dodamo malo kisle smetane in ribanega senenega sira. Z paličnim mešalnikom zblendamo do gladkega pireja.

V posodici zmešamo balzamični kis, med, olivno olje, timijan in pehtran. Iz pečice vzamemo rdečo peso in šalotko in jo prelijemo z mešanico balzamičnega kisa.
Postrežemo pire, dodamo pečeno peso in sveža zelišča.

PLAY

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.