Pečen drobljenec z jabolki in bučkami
Predstavljamo vam recept za omamno dober zajtrk, ki bo z malce pomoči mlečnih izdelkov Zelene Doline poskrbel za moč in zagon pri premagovanju prvih jutranjih izzivov.
Sestavine
- 1 manjša bučka,
- 100g čežane,
- 2 jajci,
- 230ml svežega mleka Zelene Doline,
- 50g medu,
- 1 žlička vaniljevega ekstrakta,
- 2 žlici stopljenega masla Zelene Doline,
- 200g ovsenih kosmičev,
- 1 žlička pecilnega praška,
- 1 žlička cimeta,
- 1/2 žličke mletega ingverja,
- 1/2 žličke muškatnega oreščka,
- 1/4 žličke soli,
- 2 jabolki,
- 30g orehov
- 1 žlica sladkorja v prahu,
- 1 grški jogurt Zelene Doline,
- 1 žlica mleka,
- 1/4 žličke cimeta,
- 1/4 žličke vaniljevega ekstrakta.
Priprava
Predstavljamo vam recept za omamno dober zajtrk, ki bo z malce pomoči mlečnih izdelkov Zelene Doline poskrbel za moč in zagon pri premagovanju prvih jutranjih izzivov.
Priprava je sledeča: Bučke naribamo in jih ožamemo. Zmešamo s čežano, jajci, medom in vanilijo. Dodamo mleko in stopljeno maslo in dobro premešamo. Dodamo ovsene kosmiče, pecilni prašek, cimet, ingver, muškatni orešček in sol. Nasekljamo 1 jabolko in dodamo v testo. Enako naredimo z orehi. Pekač namastimo in vanj enakomerno razporedimo mešanico. Na vrh dodamo na tanko narezane rezine drugeg jabolka. Pečemo 40 minut v ogreti pečici na 180 stopinj.
Med peko zmešamo grški jogurt, sladkor v prahu, mleko, vanilijo in cimet. Prelijemo čez še toplo pečen drobljenec.
Dober tek!
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.