Njoki s svežim sirom in jogurtovo omako

Njoki s svežim sirom in jogurtovo omako so kot nalašč za poletno kosilo, ki ga lahko enostavno in hitro pripravimo z nekaj pomoči vrhunskih mlečnih izdelkov Zelene Doline.

Sestavine

Priprava

V kozico nalijemo mleko in mu dodamo 6 žlic masla, sol, suh origano in zavremo. Zmanjšamo temperaturo in vmešamo moko. Ves čas mešamo da dobimo enakomerno zmes testa. Testo kuhamo na nizki temperaturi še 5 minut.
Testo prestavimo v posodo in dodamo gorčico in sveža zelišča. Z mešalnikom začnemo mešati. Po nekaj minutah dodamo nadrobljen svež sir in jajca, eno po eno. Mešamo dokler se vse sestavine lepo vkomponirajo. Testo prestavimo v vrečko za brizganje in ga ohladimo v hladilniku za 1 uro.
Zavremo vodo in vanjo iz vrečke stiskamo njoke, vmes jih režemo. Ko pripravajo na površje so kuhani.
Kuhane previdno prestavimo v ponev z olivnim oljem in jih še popečemo iz vseh strani do zlato zapečenega.

V posodici zmešamo grški jogurt in sok, dodamo sol in dobro premešamo.
Jogurt razporedimo na krožnik in nanj postrežemo sveže pečene njoke. Postrežemo s svežim mladim grahom in dodatki po želji.

PLAY

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.