Kremaste testenine s sirom

Recept je pripravljen v sodelovanju z Jernej Kitchen.

Testenine s sirom? Seveda, vendar nekoliko drugače, boljše in kar je najpomembnejše – odličnega okusa. Da pa dosežemo odličnost so ključne kakovostne sestavine.

Sestavine

za 4 osebe

Posip
• 1 žlica oljčnega olja
• 2 žlici sesekljanega peteršilja
• 1 strok sesekljanega česna
• 50g suhega kruha
• 50g drobtin

Kremasti makaroni s sirom
• 600 ml polnomastnega mleka Zelene Doline
• 1 strok česna
• muškatni oreh, sol, poper
• 200g makaronov
• 30g Mileram Zelene Doline
• 20g masla Zelene Doline
• 180g sveže naribanega sira (mešanica sirov Zelene Doline Dimar, Edamec in Dolinar)
• 2 vejici svežega timijana

Priprava

Najprej pripravimo posip. V ponev damo oljčno olje, sesekljan česen in sesekljan peteršilj. Postavimo na zmeren ogenj. Pražimo 1 – 2 minuti, da česen prijetno zadiši. Dodamo drobno sesekljan kruh in drobtine. Premešamo in pražimo 5 minut pri šibkem ognju, da postanejo drobtine zlato-rjave barve in hrustljave. Občasno premešamo. Odstavimo z ognja in postavimo na stran.

Mleko nalijemo v večjo kozico, dodamo sesekljan strok česna in ščep mletega muškatnega oreha. Dodamo 1/2 žličke soli, 1/2 žličke mletega popra. Pristavimo na zmeren ogenj. Ko mešanica zavre, dodamo makarone. Makarone kuhamo po navodilih iz embalaže (približno 6 – 8 minut) oziroma tako dolgo, da so makaroni skuhani al dente. Redno premešamo, da mleko ne prekipi.

Odstavimo z ognja in dodamo Mileram ter maslo. Dobro premešamo, da se maslo raztopi. Dodamo naribano mešanico sira in svež timijan. Kremaste makarone s sirom prestavimo v servirni krožnik, posujemo s posipom in s svežim timijanom.

PLAY

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.