Korenčkov kolač z oreščki in maskrarpone kremo

Recept pripravljen v sodelovanju z Jernej Kitchen.

Za vse, ki ste začetniki v kulinariki in za vse, ki nimate časa, a veste, da je doma pripravljen kolač enostavno najboljši. Predstavlja se korenčkov kolač z oreščki in maskarpone kremo. Enostavna priprava, a odličnost okusa ostaja.

Sestavine

Za 8 oseb

Korenčkov kolač:

  • 200 g gladke bele moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1 žlička cimeta v prahu
  • ½ žličke ingverja v prahu
  • ½ žličke mletega muškatnega oreha
  • 1 žlička soli
  • 180g rjavega sladkorja
  • 160g stopljenega masla Zelene Doline
  • 4 jajca
  • 100g Mileram Zelene Doline
  • 400g sveže drobno nastrganega korenja

 

Mascarpone krema:

  • 200g pasirane posnete skute 10% Zelene Doline
  • 100g krem mascarpone Zelene Doline
  • 100g sladkorja v prahu
  • 1 žlička vanilijeve esence
  • 1 žlica medu

Dekoracija:

  • 20g sesekljanih orehov

Priprava

V večji skledi premešamo vse suhe sestavine (moko, pecilni prašek, začimbe in sladkor).  V ločeni skledi z metlico premešamo jajca, stopljeno (ohlajeno) maslo Zelene Doline in Mileram Zelene Doline. Jajčno mešanico dodamo k suhim sestavinam in dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes. Dodamo sveže nastrgano korenje. Premešamo.

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač velikosti približno 20 cm x 30 cm obložimo s papirjem za peko. Zmes za korenčkov kolač enakomerno razporedimo po pekaču. Postavimo v pečico in pečemo 50 – 60 minut pri 180 stopinj. Pečen kolač prestavimo iz pekača na rešetko, kjer naj se popolnoma ohladi.

Pripravimo mascarpone kremo. V skledi dobro premešamo pasirano posneto skuto Zelene Doline, krem mascarpone Zelene Doline, sladkor v prahu, vanilijevo esenco in med. Premažemo čez ohlajen kolač in poljubno posujemo s sesekljanimi orehi.

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.