Korenčkov kolač z oreščki in maskrarpone kremo
Recept pripravljen v sodelovanju z Jernej Kitchen.
Za vse, ki ste začetniki v kulinariki in za vse, ki nimate časa, a veste, da je doma pripravljen kolač enostavno najboljši. Predstavlja se korenčkov kolač z oreščki in maskarpone kremo. Enostavna priprava, a odličnost okusa ostaja.
Sestavine
Za 8 oseb
Korenčkov kolač:
- 200 g gladke bele moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 žlička cimeta v prahu
- ½ žličke ingverja v prahu
- ½ žličke mletega muškatnega oreha
- 1 žlička soli
- 180g rjavega sladkorja
- 160g stopljenega masla Zelene Doline
- 4 jajca
- 100g Mileram Zelene Doline
- 400g sveže drobno nastrganega korenja
Mascarpone krema:
- 200g pasirane posnete skute 10% Zelene Doline
- 100g krem mascarpone Zelene Doline
- 100g sladkorja v prahu
- 1 žlička vanilijeve esence
- 1 žlica medu
Dekoracija:
- 20g sesekljanih orehov
Priprava
V večji skledi premešamo vse suhe sestavine (moko, pecilni prašek, začimbe in sladkor). V ločeni skledi z metlico premešamo jajca, stopljeno (ohlajeno) maslo Zelene Doline in Mileram Zelene Doline. Jajčno mešanico dodamo k suhim sestavinam in dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes. Dodamo sveže nastrgano korenje. Premešamo.
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač velikosti približno 20 cm x 30 cm obložimo s papirjem za peko. Zmes za korenčkov kolač enakomerno razporedimo po pekaču. Postavimo v pečico in pečemo 50 – 60 minut pri 180 stopinj. Pečen kolač prestavimo iz pekača na rešetko, kjer naj se popolnoma ohladi.
Pripravimo mascarpone kremo. V skledi dobro premešamo pasirano posneto skuto Zelene Doline, krem mascarpone Zelene Doline, sladkor v prahu, vanilijevo esenco in med. Premažemo čez ohlajen kolač in poljubno posujemo s sesekljanimi orehi.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.