Gratinirani mlinci

Sestavine

  • 250 g mlincev
  • 1 čebula
  • olivno olje
  • 80ml sladke smetane Zelene Doline
  • 200 g milerama Zelene Doline
  • 200 g skute Zelene Doline
  • 1 jajce
  • sol
  • poper
  • 250 g ribanega sira Zelene Doline

Priprava

Čebulo na drobno nasekljamo in popražimo. Prestavimo v posodo in nanjo prelijemo sladko smetano. Dodamo mileram in skuto. Dobro premešamo, dodamo jajce in začinimo s soljo in poprom. Mlince skuhamo v osoljeni vodi. V pekač položimo na dno plast kuhanih mlincev in jih prekrijemo z mešanico milerana, skute in smetane. Na vrh nadrobimo riban sir. Postopek ponovimo dokler ne zapolnemo celotnega pekača.

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 20 minut. Postrežemo toplo ob martinovem kosilu.

PLAY

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.