Zgodba blagovne znamke Zelene doline – Ker smo si blizu

V zelenih dolinah po Sloveniji imamo veliko prijateljev. Že več kot 80 let smo mlekarna zadružno povezanih pridelovalcev mleka, ki soodločajo o našem delovanju. V Mlekarno Celeia v Arji vasi vsak dan pripeljemo okoli 170 tisoč litrov najboljšega mleka z bližnjih, tudi manjših kmetij.

Smo družbeno odgovorno podjetje, ki si je blizu z lokalnim okoljem. Ohranjamo utrip podeželja in podpiramo številne lokalne projekte, tudi športne.

Ker želimo ohraniti naše doline zelene tudi v prihodnosti, z nami povezani rejci, ki se s pridelavo mleka ukvarjajo že več generacij, mleko pridelujejo brez gensko spremenjenih organizmov in s posebno skrbjo za živali. Smo tudi prva slovenska mlekarna, ki z odkupom spodbuja pridelavo vrhunskega senenega mleka.

Pri mleku in več kot stokrat nagrajenih sirih, jogurtih, desertih, namazih in drugih mlečnih dobrotah smo eno z naravo. Z izdelki brez dodanega sladkorja, brez laktoze in s pečatom Izbrana kakovost Slovenija, spodbujamo zdrave izbire, skladne z nacionalnimi prehranskimi smernicami.

Svojemu delu predani, visoko usposobljeni zaposleni nadziramo vsak korak nastajanja naših izdelkov ter skrbimo za izpolnjevanje zahtevnih standardov kakovosti in različnih certifikatov. S kulturo sodelovanja razvijamo inovativne, a na tradicijo navezane mlečne izdelke, ki še krepijo zaupanje kupcev in partnerjev ter našo pripadnost in motivacijo. Varnost in kakovost izdelkov Zelene Doline zagotavljamo z lastnim akreditiranim laboratorijem in s popolno sledljivostjo.

Ljudje Mlekarne Celeia smo opolnomočeni za svoje delo in smo prvi zvesti preizkuševalci vseh novosti.

Usmerjeni smo v uporabo obnovljivih virov energije in zmanjševanje porabe energentov. Vzpostavljamo krožni tok vseh živil in s predelavo preprečujemo vsakršne odpadke hrane. Presežne izdelke podarimo humanitarnim organizacijam.

Posebej ponosni smo na sire Zelene Doline. V največji sirarni v Sloveniji zorijo tudi trdi seneni siri z znakom zajamčena tradicionalna posebnost ter drugi trdi in poltrdi siri s certifikatom višje kakovosti, ki jih z napredno tehnologijo ustvarjamo brez kakršnih koli konzervansov.

Z mrežo povezanih pridelovalcev mleka v Mlekarni Celeia ohranjamo tradicijo, avtohtonost in lepoto slovenskega podeželja. Zazrti smo v naravo in ljudi. V največji zadružni mlekarni v Sloveniji usmerjamo znanje in izkušnje v prihodnost: odgovorno in inovativno, trajnostno in naravno.

 

Ker smo si blizu,

še vemo kaj pomeni bližina,

stisk roke, pogled v oči

in vemo, kaj je to ta človeška vedrina,

ko na obrazu nasmeh zažari!

 

To smo mi.

Mlekarna Celeia

 

Ker smo si blizu

Zelene doline