ZELENE DOLINE z »mlečnim« avtobusom obkrožile Ljubljano

Ljubljana, 11. april 2017 – Blagovna znamka ZELENE DOLINE, ki letos praznuje 30 let, je svoje praznovanje danes zaznamovala nekoliko drugače. V družbi nove mlečne kraljice so se z gostom, kmetijskim ministrom Dejanom Židanom, in gostiteljem, direktorjem Mlekarne Celeia Marjanom Jakobom, na krožni vožnji po prestolnici pogovarjali o pomenu sheme kakovosti za mlečne izdelke.

V uvodu srečanja se je kmetijski minister mag. Dejan Židan dotaknil mlečnega sektorja ter poudaril: “Proizvodnja kravjega mleka ostaja najpomembnejša usmeritev slovenskega kmetijstva. Zato je mlečni sektor od vseh sektorjev v kmetijstvu najbolje organiziran in tudi uspešno prestrukturiran, prestrukturiranje pa bo potekalo tudi še v prihodnje. K skupni vrednosti kmetijske proizvodnje v zadnjih letih prispeva okoli 15 %, k vrednosti živinoreje pa 33 %. Še več: v prvih dveh mesecih letošnjega leta zaznavamo rast v slovenskih mlekarnah (v primerjavi z enakim obdobjem lani), povečuje se proizvodnja konzumnega mleka (+10.5%), fermentiranih proizvodov (+33.5%) ter masla (+7.5%).”

V nadaljevanju je rdeča nit srečanja bila predstavitev nacionalne sheme »izbrana kakovost«, katere del so tudi mlečni izdelki ZELENE DOLINE. Na tem mestu je minister za kmetijstvo mag. Dejan Židan poudaril: Veseli me, da je mlečni sektor strnil vrste in ponudil slovenskemu potrošniku jasno in transparentno informacijo, ki jo je le-ta ves čas iskal. Z vključitvijo v shemo »izbrana kakovost – Slovenija« ste potrošniku dali jasen signal, da je naše mleko kakovostno in v celoti pridelano in predelano v Sloveniji. Z zaščitnim znakom »izbrana kakovost – Slovenija« ste začeli označevati proizvode, ki so kakovostni in v celoti slovenski ter s tem dali tudi jasen signal slovenskemu kmetu, da je za vas njegova proizvodnja pomembna.”

Pomen vstopa v shemo »Izbrana kakovost« in uporabo zaščitnega znaka »Izbrana kakovost – Slovenija«, ki ga nosijo izdelki ZELENE DOLINE, je direktor Mlekarne Celeia Marjan Jakob na današnji praznični vožnji predstavil z besedami: »Certifikat Izbrana kakovost – Slovenija pomeni, da pridelava in proizvodnja izdelka v celoti potekata v Sloveniji, da ima mleko odlično mikrobiološko kakovost, pa tudi, da od prevzema mleka v zbiralnici do sprejema v predelovalni obrat mine manj kot 15 ur. V Mlekarni Celeia smo v shemo Izbrana kakovost vstopili 28. oktobra lani.«

Prvi v nizu odličnih mlečnih izdelkov ZELENE DOLINE se z zaščitnim znakom »Izbrana kakovost – Slovenija« predstavlja Božični jogurt in danes je tako označenih že več kot 60 odstotkov izdelkov ZELENE DOLINE.