V Mlekarni Celeia pozvali k enakovredni obravnavi pri podporah razvojnih naložb

V okviru dvodnevnega vladnega obiska v savinjsko-celjski regiji, sta minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek, obiskala tudi Mlekarno Celeia. Na srečanju namenjenem utrjevanju medsebojnega dialoga in sodelovanju vladnih institucij in gospodarstva so pozornost namenili tudi razvojnim projektom in prihodnjim novim naložbam Mlekarne Celeia.

Gostitelj delovnega obiska, direktor Mlekarne Celeia Marjan Jakob, je pozval k enakovredni obravnavi tako domačih kot tujih podjetij pri dodatnih podporah novim razvojnim naložbam v Sloveniji in s svojo ekipo predstavil poslovanje podjetja v letu 2016. Ta je, navkljub zahtevnim tržnim razmeram v prvem polletju, leto 2016 zaključila uspešno. V prvem kvartalu letošnjega leta Mlekarna Celeia dosega pozitivno poslovanje. Zabeležili so 13,3 mio evrov prihodkov, kar v primerjavi z istim obdobjem v letu 2016 pomeni 11 % rast. V istem obdobju so odkupili 26,5 mio litrov mleka, pridelanega v Sloveniji.

»Zavedamo se, da so inovativnost in vlaganje v razvoj temelj nadaljnje rasti Mlekarne Celeia. Investicijski cikel, ki smo ga pričeli uresničevati v letu 2016, je bil tudi vodilo današnjega delovnega srečanja z obema ministroma,« je ob zaključku ministrskega delovnega obiska povedal direktor Marjan Jakob, ki ni pozabil dodati, da je lani znašala vrednost investicij v Mlekarni Celeia 3,2 milijonov evrov. V to je vključen tudi nakup novega polnilnega stroja, ki omogoča proizvodnjo tekočih jogurtov in mleka ZELENE DOLINE, polnjenih v PET embalažo, doma, v Mlekarni Celeia.

V Mlekarni Celeia, ki je danes največji slovenski proizvajalec sirov, v bližnji prihodnosti načrtujejo velik korak v smeri posodobitve proizvodnje sirov. V tej kategoriji beležijo večletno rast tržnih deležev. Svojo pozicijo na trgu želijo dodatno okrepiti ter izkoristiti prednosti znaka »višja kakovost«, ki ga nosijo siri ZELENE DOLINE. Ob tem je Marjan Jakob izpostavil: »Budno spremljamo prizadevanja državnih institucij, ki se trudijo podpreti razvoj gospodarstva v Sloveniji in v prihodnje bi si želel, da so tako kot tuja podjetja, tudi domača, slovenska, deležna dodatne podpore pri novih razvojnih naložbah«.

V Mlekarni Celeia so se zavezali, da odkupujejo izključno domače mleko, pridelano brez gensko spremenjenih organizmov. Nove investicije pomenijo odpiranje novih delovnih mest in aktivno sodelovanje pri razvoju slovenskega podeželja. Domače delo in znanje ter ugled blagovne znamke ZELENE DOLINE, ki letos praznuje 30 let, utrjuje zaščitni znak »Izbrana kakovost – Slovenija«.