V družbi prvakov dobrega počutja

Preteklost črpa iz trenutkov življenja. Sodobne smernice pa z izvirnostjo preteklosti in harmonijo okusov sedanjosti ustvarjajo pestrost odličnih probiotičnih jogurtov LCA Zelene Doline. Ker si slovenski uporabniki zaslužijo le najboljše, danes v lončke polnjene jogurte LCA odlikuje nova, izboljšana receptura. Predstavljajo vir prehranskih vlaknin in kalcija, odlikuje jih nizka vsebnost maščobe in proizvedeni so izključno iz slovenskega mleka. Sadnim okusom dodatno slast dajejo veliki koščki sadja.

Uporabiti le najboljše iz narave je osnovna sestavina izboljšane vsebine LCA probiotičnih jogurtov Zelene Doline, medtem ko trenutki ujeti v družbi LCA probiotičnih jogurtov predstavljajo sproščajoče doživetje odličnosti. Probiotični jogurti LCA se z novo recepturo uvrščajo med prvake dobrega počutja. Poudarek je na prehranskih vlakninah in kalciju, ki pomaga prebavi.

Kalcij…

Kalcij potrebuje pravzaprav vsaka celica v telesu, dober vir kalcija pa so prav mleko in mlečni izdelki. Kalcij je pomemben mineral, odgovoren za nekatere ključne procese v telesu. Potreben je za ohranjanje zdravih kosti in zdravih zob. Pripomore pa tudi k normalnemu delovanju prebavnih encimov. Prav zaradi vsebnosti kalcija jogurti LCA podpirajo delovanje prebave in se uvrščajo med prvake dobrega počutja.

Alenka Krajnc, produktna vodja v Mlekarni Celeia: »Jogurti LCA z izboljšano recepturo so vir prehranskih vlaknin in kalcija, ki daje podporo prebavi, saj pripomore k normalnemu delovanju prebavnih encimov. Njihovo uživanje priporočamo v okviru pestre in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.«

V enem lončku jogurta LCA brez sadnega dodatka, ki je najbolje prodajani jogurt v Sloveniji1, je vsaj 3,0 g prehranske vlaknine in vsaj 234 mg kalcija, kar predstavlja 29 % priporočenega dnevnega vnosa. V enem lončku sadnega jogurta LCA pa je vsaj 3,0 g prehranske vlaknine in vsaj 216 mg kalcija, kar predstavlja 27 % priporočenega dnevnega vnosa.

Iz slovenskega mleka, brez GSO…

Poleg vsebnosti kalcija jogurti LCA utrjujejo svoje mesto med prvaki dobrega zaradi nizke vsebnosti mlečne maščobe, proizvedeni so iz slovenskega mleka, ki je odkupljeno na izključno domačem odkupnem območju, in nosijo oznako Brez GSO – pridelano/proizvedeno brez gensko spremenjenih organizmov.

Z novo recepturo se poleg jogurta LCA brez sadnega dodatka predstavljajo še okusi jagode | borovnice | breskve. Njihov izbor dopolnjujejo okusi žita | malina, jagoda in žita | sliva, figa in žita.

1Vir: Nielsen, Pregled mlečnih kategorij, 2015