Štiri ZLATE MEDALJE AGRA za izdelke Oki Doki in Zelene Doline

  1. mednarodno ocenjevanje mleka in mlečnih izdelkov Agra znova potrdilo vrhunsko kakovost izdelkov iz Mlekarne Celeia

Arja vas, 30. junij – Mlekarna Celeia je na 36. mednarodnem ocenjevanju mleka in mlečnih izdelkov AGRA za sadni napitek Oki Doki prejela veliko zlato medaljo, za Bio mleko in senene sire z dodatki pa zlate medalje, nagrajeni so bili tudi številni drugi njihovi izdelki. Letos, ko v mlekarni praznujejo 80 let organiziranega odkupa mleka, so sicer že bili nagrajeni njihovi sadni jogurti z in brez laktoze Zelene Doline, ki so prejeli priznanje izbrani produkt leta.

 

Mlekarna Celeia je druga največja slovenska mlekarna in edina, ki vse svoje produkte v celoti proizvaja brez GSO (Brez gensko spremenjenih organizmov) in to le iz najboljšega mleka slovenskih kmetij. »Naša zaveza kakovosti izdelkov je najbolje vidna prav skozi certifikat brez GSO, ki daje porok za naravnost in kakovost mleka ter mlečnih izdelkov, ki prihajajo iz naše mlekarne. Kakovost potrjujejo tudi številni izdelki, ki nosijo certifikat Izbrana kakovost Slovenija. Nenazadnje pa tudi vsakoletna priznanja, ki jih osvajamo na domačih in mednarodnih ocenjevanjih,« izpostavljajo v Mlekarni Celeia, kjer letos praznujejo 80 let organiziranega odkupa mleka. Danes povezuje več kot 600 kmetij iz Savinjske, Šaleške, Koroške, širše Celjske in Kozjanske regije, med katerimi se mnoge že več rodov ukvarjajo s prirejo mleka, nemalokrat pa je že druga generacija na kmetiji tudi partner Mlekarne Celeia.

 

Novo potrditev kakovosti izdelkov Zelen Doline pomenijo priznanja, ki so jih osvojili na 36. mednarodnem ocenjevanju mleka in mlečnih izdelkov AGRA: »Ponosni smo, da je veliko zlato medaljo prejel sadni napitek Oki Doki Nagajiva jagoda, ki smo ga kupcem predstavili letos spomladi, v okviru celovite prenove linije naših otroških mlečnih izdelkov,« so ob prejemu izjemno pomembnega priznanja izpostavili v Mlekarni Celeia. »Kupci že dobro poznajo naš seneni sir, ki nastaja iz mleka krav, ki se prehranjujejo le s svežo pašniško travo in posušenim senom. Zlati medalji smo prejeli za Seneni sir s praženo čebulo in Seneni sir s poprom, ki sodita v vrh naše ponudbe sirov,« naštevajo v Mlekarni Celeia, kjer sicer deluje največja slovenska sirarna. »Za nas izjemno pomembna je tudi zlata medalja za polnomastno Bio mleko Zelene Doline, saj tako dokazujemo svojo zavezo k tradiciji in najvišjim standardom kakovosti,« še dodajajo. Ob tem so na letošnji AGRI prejeli še priznanja za številne druge izdelke. V jubilejnem letu za Mlekarno Celeia so sicer že bili nagrajeni njihovi sadni jogurti z in brez laktoze Zelene Doline, ki so prejeli priznanje izbrani produkt leta.