Siri brez lizocima, poudarjajo kakovost

Siri Zelene Doline navdušujejo s pristno kakovostjo in okusom. Poln in pristen okus izhaja iz skrbno izbrane surovine in tradicionalnih postopkov, ki omogočajo optimalno zorenje in razvoj okusa. Proizvedeni so brez konzervansov, tudi konzervansa lizocim, kar prispeva k boljši prebavljivosti in zdravstveni varnosti za osebe z alergijami. Za ljubitelje sira pomenijo siri brez lizocima resnično avtentično izkušnjo, ki izpostavlja pristnost in kakovost tradicionalnega sirarstva.

Konzervans lizocim najde svojo vlogo tudi v proizvodnji sira. Gre za naravni encim, pridobljen iz jajčnih beljakovin, ki deluje antibakterijsko. Uporablja se v sirarski industriji za preprečevanje rasti neželenih mikroorganizmov med zorenjem sira. Zaradi svoje naravne in varne narave je lizocim priljubljena izbira med proizvajalci sira, saj omogoča ohranjanje svežine izdelka brez uporabe sintetičnih konzervansov.

Ker pa je lizocim pridobljen iz jajčnih beljakovin, lahko povzroči težave pri ljudeh z alergijo na jajce. Alergične reakcije so redke, vendar je pomembno, da posamezniki, ki so alergični na jajca, preverijo deklaracijo izdelkov in se izognejo tistim, ki vsebujejo lizocim.

Ponosni smo, da so poltrdi in trdi siri Zelene Doline proizvedeni brez konzervansov, tudi tistih, ki so sicer po zakonu dovoljeni. To pa pomeni, da med proizvodnim procesom ne dodajamo konzervansov, tudi ne konzervans lizocim. In prav zato lahko sire Zelene Doline uživajo osebe, ki so občutljive na jajca.