Seneni sir, iz najboljšega mleka slovenskih kmetij

Seneni sir iz najboljšega mleka, slovenskih kmetij

Najboljše lahko okusite takrat, ko ste naravi najbližje. Zato spoznajte seneni sir Zelene Doline, ki naše in vaše brbončice razvaja s prijetnim aromatičnim okusom. Seneni sir Zelene Doline je narejen iz najboljšega mleka, slovenskih kmetij. Osnova je seneno mleko.

In kaj je seneno mleko?

Seneno mleko je najbolj tradicionalna oblika pridelave mleka, ki obuja tradicijo naših dedov in babic ter čas, ko je delo potekalo ročno. Na prvem mestu je skrb za življenje živali in njihova prehrana je prilagojena letnim časom. Krave pomlad, poletje in jesen preživijo na lokalnih pašnikih. Pozimi pa živali uživajo predvsem seno in za dodatek prejmejo izbrana žita. Fermentirana krma, na primer silaža, je strogo prepovedana.

Seneno mleko je odlično za proizvodnjo sira.

Najboljše v naši naravi

Seneni sir Zelene Doline odlikuje aromatičen okus v katerega smo vpletli zgodbe preteklosti in sedanjosti. S svojim okusom seneni sir obuja spomine na tradicijo in okuse pristne domačnosti, v katerih so uživali naši predniki. Mleko za predelavo v Seneni sir Zelene Doline je pridelano na kmetiji Podpečan, po domače pri Kovač.

Ko Klemna vprašamo, kaj imajo živali največkat na jedilniku, pa se pošali: »Kr seno.« A v isti sapi doda: »Seveda le pozimi, v drugih letnih časih prevladuje sveža trava.«

Lastnosti, slovensko poreklo mleka, kakovost mleka in proizvodni proces v Sloveniji, senenemu siru Zelene Doline dajejo pečat »Izbrana kakovost Slovenija«, način zorenja pa oznako »Zorjeno po tradicionalni metodi«.

To pa nista edini oznaki, s katerimi se lahko pohvali seneni sir ZELENE DOLINE. Je ponosni nosilec oznake »Brez GSO«. To pomeni, da zagotavljamo sledljivost krmil. Zagotavljamo, da živali niso bile krmljene z rastlinami in krmnimi mešanicami, ki bi bile proizvedene iz gensko spremenjenih rastlin. Prav tako so dodatki v proizvodnji brez gensko spremenjenih organizmov.

Vabimo vas, da ga poskusite in okusite najboljše iz slovenskega mleka, domačih kmetij.