Mlekarna Celeia: S sončno elektrarno do skrbi za okolje

Spoštujemo okolje in ga ohranjamo za prihodnje generacije: Naša sončna elektrarna vsak mesec pridela tudi do 10 % potrebne energije za proizvodnjo mlečnih izdelkov.

Skoraj 1000 modulov z močjo 348 kWp na strehah naših objektov v Arji vasi nam tako pomaga zmanjševati ogljični odtis. Skrbni smo tudi pri rabi pridobljene energije, saj imamo vpeljane različne, do okolja prijazne tehnologije, ki porabijo manj energentov. »Tehnološke procese tudi nenehno posodabljamo, pri čemer smo pozorni, da zmanjšujemo izpuste v okolje, kar je v zeleni, k tradiciji in naravi usmerjeni mlekarni, kot je naša, še kako pomembno,« je povedal vodja Službe za vzdrževanje, investicije in ravnanje z okoljem v Mlekarni Celeia dr. Matej Sedlar.

Ponosni smo, da smo v svoji viziji tudi sicer usmerjeni k do narave prijazni proizvodnji, kar v prvi vrsti dokazujejo naše mleko in mlečni izdelki, ki so brez gensko spremenjenih organizmov in le iz najboljšega mleka slovenskih kmetij. A že gledamo naprej: »V prihodnosti bomo dodali še nove solarne panele in tako še povečali lastno pridobljeno energijo, ki jo potrebujemo v proizvodnji,« napoveduje direktor Mlekarne Celeia Vinko But.