Sladica s kostanjevim pirejem
Sestavine
- 40 g koruznega škroba
- 20 g sladkorja
- 2 jajci
- sol
- 480ml mleka Zelene doline
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- 100g bele čokolade
- 200g kostanja
- 100ml mleka
- 50g sladkorja
- 18 piškotov za tiramisu
- 120ml mleka
Priprava
Koruzni škrob in sladkor zmešamo v kozici. Dodamo jajca in premešamo. Prilijemo mleko in sol. Kuhamo na srednji temperaturi, ves čas mešamo. Ko zavre, kuhamo še 1 minuto in odstavimo. Primešamo belo čokolado in vaniljo. Mešamo dokler se čokolada popolnoma ne stopi. Prelijemo v posodo, pokrijemo in pustimo da se ohladi.
Kostanj skuhamo v mleku in dodamo sladkor. Vse skupaj zmešamo z mešalnikom, dokler ne dobimo gladke mase.
Piškote za tiramisu namočimo v mleku in ji razporedimo po kozarčkih. Na vrh naložimo kremo, plast piškotov in nato zopet plast kreme. Pire kostanja nabrizgamo na vrh in postrežemo.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.