Sladica s kostanjevim pirejem

Sestavine

  • 40 g koruznega škroba
  • 20 g sladkorja
  • 2 jajci
  • sol
  • 480ml mleka Zelene doline
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 100g bele čokolade
  • 200g kostanja
  • 100ml mleka
  • 50g sladkorja
  • 18 piškotov za tiramisu
  • 120ml mleka

Priprava

Koruzni škrob in sladkor zmešamo v kozici. Dodamo jajca in premešamo. Prilijemo mleko in sol. Kuhamo na srednji temperaturi, ves čas mešamo. Ko zavre, kuhamo še 1 minuto in odstavimo. Primešamo belo čokolado in vaniljo. Mešamo dokler se čokolada popolnoma ne stopi. Prelijemo v posodo, pokrijemo in pustimo da se ohladi.
Kostanj skuhamo v mleku in dodamo sladkor. Vse skupaj zmešamo z mešalnikom, dokler ne dobimo gladke mase.
Piškote za tiramisu namočimo v mleku in ji razporedimo po kozarčkih. Na vrh naložimo kremo, plast piškotov in nato zopet plast kreme. Pire kostanja nabrizgamo na vrh in postrežemo.

 

PLAY

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.