Krompirjeva solata s kajmakom

Sestavine

  • 1kg krompirja
  • 80g majoneze
  • 80 g kajmaka Zelene Doline
  • 1 žlička jabolčnega kisa
  • 1 žlička gorčice
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička soli
  • poper
  • 2 palčki zelene
  • 5 kumaric
  • drobnjak
  • 2 trdo kuhani jajci

 

Priprava

Krompirjeva solata s kajmakom Zelene Doline je odlična priloga za spomladanske piknike ali glavne jedi.

Postopek priprave:

Cel krompir skuhamo. Ko je kuhan ga olupimo, ohladimo in narežemo na manjše kose.
Zmešamo majonezno, kajmak, sok vloženih kuhamirc, jabločni kis, gorčico, nasekljan česen, sol in malo popra. Preliv dodamo v posodo z narezanim krompirjem. Na zelo drobno narežemo zeleno in kumarice. Skuhamo jajca. Vse skupaj vmešamo v solato, dodamo še drobnjak. Dodatno začinimo s soljo po potrebi. Zmešamo in postrežemo.

Število porcij: za 4 osebe
Zahtevnost (težka, srednje, lahka): lahka
Približen čas priprave: 30 minut

PLAY

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.