Krompirjeva musaka z mlado čebulo, paradižnikom in mozzarello

Krompirjeva musaka z mlado čebulo, paradižnikom in mozzarello za 10 oseb.

Sestavine

  • 2,5 kg krompirja
  • 0,5 kg mlade čebule
  • 0,6 kg paradižnika
  • 0,6 kg ribane mozzarelle
  • 0,6 l smetane za kuhanje ZELENE DOLINE
  • 0,25 kg kisle smetane ZELENE DOLINE
  • 5 kos jajc
  • 0,05 l olja
  • sol
  • maslo za premaz pekača

Priprava

Krompir narežemo na tanke lističe, solimo in ga blanširamo v pečici.

Mlado čebulo operemo, osušimo in grobo nasekljamo. Paradižnik operemo in ga narežemo na kocke, vse rahlo prepražimo na olju.

Pekač namažemo z maslom, vanj položimo blanširan krompir, nanj zložimo prepraženo mlado čebulo s paradižnikom in potresemo z mozzarello. Pokrijemo z drugo plastjo blanširanega krompirja. Sproti prelivamo z mešanico smetane za kuhanje Zelene doline, kisle smetane Zelene doline in jajc ter pečemo približno 40 minut v pečici na 180°C

 

Recept in sliko je prispeval: Sodexo

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.