17. rekreativni kolesarski maraton Zelene Doline bo potekal v soboto, 31. avgusta 2019.

Rekreativi kolesarskem maratonu vključuje dve progi.

Veliki maraton Zelene Doline

ZBOR in dvig paketov: Mlekarna Celeia, Arja vas, ob 6.45 uri
START: ob 8.30 uri
CILJ: Dom planincev – Logarska dolina
DOLŽINA MARATONA: 72 km

Start bo iz Mlekarne Celeia ob 8.30. uri. Kolesarji bodo vozili skozi Arjo vas do glavnega križišča v Petrovčah, kjer bodo pot nadaljevali po glavni cesti v smeri Žalec. Na krožišču se bodo usmerili za center mesta in peljali do mesnice Čas, tukaj zavijejo desno ter kolesarijo čez Gotovlje proti Logarski dolini.

Za osvežitev udeležencev na Velikem maratonu bo poskrbljeno na štirih okrepčevalnicah: Gorenjski klanec, Ljubno, Luče in Solčava.

Cilj trase je v Logarski dolini, kjer bomo poskrbeli za topel obrok in osvežitev. Zaključek maratona je ob 14.00 uri.

Udeleženci maratona vozijo na lastno odgovornost in so dolžni spoštovati cestno-prometne predpise, spoštovati in upoštevati navodila policije in redarjev ter voziti po desnem prometnem pasu.

Mali maraton Zelene Doline

 • ZBOR in dvig paketov: Ljubno pri industrijski coni, ob 8.30 uri
 • START: ob 10.00 uri
 • CILJ: v Logarski dolini, Dom planincev
 • DOLŽINA MARATONA: 32 km

Mali maraton Zelene Doline je namenjen vsem ljubiteljem kolesarstva, ki uživajo v naravi in v družbi družine oz. prijateljev. Med samo potjo bo poskrbljeno za osvežitev udeležencev ter za dobro počutje.

Vožnja bo potekala od starta pri industrijski coni v Ljubnem, v strnjeni koloni in udeleženci bodo skupaj premagovali kilometre do cilja.
Za osvežitev udeležencev na malem maratonu bo poskrbljeno na dveh okrepčevalnicah: Luče in Solčava.

Cilj trase je v Logarski dolini, kjer bomo poskrbeli za topel obrok in osvežitev. Zaključek maratona je ob 14.00 uri.

Udeleženci maratona vozijo na lastno odgovornost in so dolžni spoštovati cestno-prometne predpise, spoštovati in upoštevati navodila policije in redarjev ter voziti po desnem prometnem pasu.

Pomembni datumi

do 18. avgusta – prijava in plačilo startnine – darilni paket I
od 19. avgusta do 26. avgusta – prijava in plačilo startnine – darilni paket II
do 23. avgusta – možnost prijave in plačila prevoza z avtobusom iz Logarske doline na start
V primeru slabega vremena bomo kolesarski maraton izpeljali v soboto, 7. septembra.

Prijave

Spletne prijave na 17. rekreativni kolesarski maraton Zelene Doline smo sprejemali do 26. 8. 2019.

Če ste zamudili rok za spletne prijave, se lahko prijavite tudi na dan maratona, v soboto, 31. avgusta. Tam boste lahko plačali tudi prijavnino.

Preverite višino prijavnine.

Za udeležence bomo organizirali tudi prevoz z avtobusom – iz Logarske doline (Dom planincev) na startni mesti v Ljubno oz. v Arjo vas. Poskrbeli bomo tudi za prevoz koles.

 • Cena prevoza: 8 €.

Do prevoza z avtobusom so upravičeni vsi udeleženci, ki bodo do 23. avgusta 2019 pri prijavi označili, da želijo organiziran prevoz na startno mesto ter poravnali prijavnino v ustreznem znesku.

Na cilju bomo poskrbeli tudi za topel obrok in osvežitev. Dogajanje bomo dodatno »začinili« z bogatim srečelovom.

Verjamemo, da bomo z dobro opravljenim delom upravičili vaše zaupanje in boste v naši družbi preživeli res prijeten dan.

Kolesarski pozdrav iz Zelene Doline.

Sponzorji

Pravila in pogoji sodelovanja

 • 17. kolesarski maraton Zelene Doline je izključno rekreativnega značaja,
 • na prireditvi organizator ne bo meril časa, niti ne bo razvrščal udeležencev glede na dosežke,
 • vsi udeleženci vozijo na lastno odgovornost in s prijavo potrjujejo, da bodo upoštevali cestno-prometne predpise ter strogo spoštovati in upoštevati navodila policije ter redarjev,
 • organizator ne odgovarja za storjene prekrške ali za škodo oz. poškodbe, ki jo povzročijo udeleženci maratona oz. prometa sebi ali tretji osebi,
 • osebe, mlajše od 16 let morajo obvezno imeti polnoletnega spremljevalca. Za te osebe odgovarja spremljevalec. Vnesejo se podatki tako mlajšega od 16 let kot tudi podatki spremljevalca. Spremljevalec izrecno izjavlja, da je starš oz. skrbnik mlajšega od 16 let oz. da je od staršev / skrbnikov pridobil soglasje za udeležbo mlajšega od 1 osebe na tej prireditvi,
 • zaščitna čelada in spoštovanje ostalih predpisov je obvezno – vozi se po cestno-prometnih predpisih,
 • s prijavo na rekreativni kolesarski maraton prijavitelj potrdi, da je seznanjen s temi pravili in pogoji ter da jih v celoti sprejema,
 • organizator vsem udeležencem maratona zagotavlja: malico, pijačo in okrepčila na štirih okrepčevalnih postajah, ki bodo postavljene ob progi,
 • organiziran bo avtobusni prevoz (in tovornjak za kolesa) iz Logarske doline v Ljubno oz. v Arjo vas. To velja za sodelujoče, ki se bodo prijavili in poravnali startnino do 23. avgusta 2019. Avtobus bo odpeljal ob 15. uri.
 • Za varno izvedbo maratona je nujno primerno vreme. Če bo za 31. avgust 2019 napovedan dež oz. vreme, zaradi katerega bi lahko bila varnost udeležencev ogrožena, bo maraton izpeljan 7. septembra 2019. Če bi bila vremenska napoved neugodna tudi za 7. september 2019, bo organizator izvedbo maratona odpovedal. V primeru odpovedi bo organizator zainteresirano javnost ustrezno obvestil.


Udeleženec potrjuje tudi

 • da je zdrav in vsestransko pripravljen na maraton in zdravstveno sposoben prevoziti traso na maratonu
 • da je seznanjen, da je prireditev javna in da bodo na prireditvi prisotni snemalci, fotografi in ostali, ki beležijo potek prireditve. Vsi tako pridobljeni materiali (fotografije, posnetki) se lahko objavijo v sredstvih javnega obveščanja ter za namene promocije Mlekarne Celeia, d.o.o. ter izdelkov Mlekarne Celeia, d.o.o. Sodelujoči se s tem strinjajo in iz tega naslova do organizatorja nimajo nobenih zahtevkov.
 • ne bo uveljavljal kakršnegakoli zahtevka proti organizatorju v primeru nastanka škode ali poškodbe povzročene sebi ali tretji osebi, ki bi jih utrpel v zvezi z udeležbo na tej prireditvi
 • da s prijavo potrjuje, da so podani podatki resnični in da je seznanjen s pogoji razpisa in se z njimi strinja,
 • je seznanjen, da lahko organizator ta pravila in pogoje sodelovanja kadarkoli spremeni, eventualne spremembe pa bodo objavljene na spletni strani www.mlekarnaceleia.si

Prosimo, spoštujete naravo! Ne odmetavajte ovojev energijskih ploščic in pijač na cesto!

Za za vprašanja v zvezi s kolesarskim maratonom smo vam na voljo na maraton@mlekarna-celeia.si