Pečat »Inovativno živilo 2019« podeljen probiotičnim jogurtom LCA brez dodanega sladkorja in sladil

Probiotični jogurti LCA brez dodanega sladkorja in sladil ZELENE DOLINE so dobitniki pečata »Inovativno živilo 2019«. Med najboljše jih uvršča ugodna hranilna sestava, pri kateri izstopa nizka vsebnost sladkorja.

LCA probiotične jogurte ZELENE DOLINE odlikuje vsebnost le naravno prisotnega mlečnega sladkorja. S svojim blagim, a prijetnim okusom borovnice dokazujejo, da so tudi jogurti brez dodanega sladkorja lahko odlični.

Probiotični jogurt LCA brez dodanega sladkorja in sladil v lončku vsebujejo samo 3,8 g sladkorja na 100 g izdelka, polnjeni v plastenko iz PET pa 4,4 g sladkorja na 100 g izdelka.

Na prejeto priznanje »Inovativno živilo 2019« je Marjan Jakob, direktor Mlekarne Celeia, dejal: »Inovativnost nas spremlja na vsakem koraku. In biti na prodajni polici kot inovativno živilo, je sporočilo potrošnikom, da si jogurti LCA brez dodanega sladkorja in sladil zaslužijo njihovo zaupanje in biti del njihove vsakodnevne skrbi za dobro počutje.«

Kakovost

LCA probiotični jogurti brez dodanega sladkorja in sladil so proizvedeni iz mleka, ki je odkupljeno izključno na domačem, slovenskem odkupnem območju. Zavezo kakovosti ter slovenskemu znanju in delu utrjuje oznaka »Brez GSO – pridelano/proizvedeno brez gensko spremenjenih organizmov«.

Poreklo dokazuje oznaka »Izbrana kakovost – Slovenija«

Da potrošniki lažje prepoznajo kakovostne lokalne proizvode, ki so pridelani in proizvedeni v Sloveniji, sledijo oznaki »Izbrana kakovost – Slovenija«, ki jo ponosno nosijo tudi probiotični jogurt LCA brez dodanega sladkorja in sladil.

Kaj potrjuje oznaka »Izbrana kakovost – Slovenija«?

  • Da je mleko slovenskega izvora in tudi proizvodni proces poteka v Sloveniji.
  • Da mleko odlikuje odlična mikrobiološka kakovost.
  • Da od prevzema mleka v zbiralnici do sprejema v predelovalnem obratu mine največ 15 ur.