Novost iz vrtinca antičnih mitov in legend – MYTHOS jogurtov napitek grškega tipa

Sledili smo navdihu grške kulinarike in očarani nad pestrostjo okusov ponudbo mlečnih izdelkov MYTHOS ZELENE DOLINE obogatili z jogurtovim napitkom bogate kremne strukture.

Jogurtov napitek MYTHOS boste okušali v dveh različicah, obe pa predstavljata več kot spodoben vir beljakovin. Navaden, brez sadnega dodatka je odličen za pripravo osvežilnih smutijev, enostavnih sladic, solatnih prelivov ali kot samostojen obrok.

Drugi okus je prava kombinacija »strasti«, kjer se med in pomaranča prepletata s svežino jogurtovega napitka. Tudi ta okus ne vsebuje barvil in navdušuje z naravno aromo, med pa je izključno slovenskega porekla.

Pri utrjevanju ugleda blagovne znamke ZELENE DOLINE je kakovost vedno na prvem mestu. In prav kakovost osnovne surovine ima pomembno vlogo pri pripravi odličnih jogurtovih napitkov MYTHOS, saj so proizvedeni izključno iz slovenskega mleka, odkupljenega na domačem območju. Zaupanje dodatno utrjuje oznaka »Brez GSO – pridelano/proizvedeno brez gensko spremenjenih organizmov«, medtem ko jim noto odličnosti daje oznaka »izbrana kakovost Slovenja«.

Prvi v Sloveniji s certifikatom Brez GSO
Gensko spremenjeni organizmi so živi organizmi, v katerih je bil genski material (DNK) spremenjen s postopki, ki potekajo drugače kot v naravi. Po javnomnenjskih raziskavah so Slovenci do takih proizvodov v 92 % odklonilni. Mlekarna Celeia je prvi slovenski živilski proizvajalec, ki ima na svojih proizvodih Zelene Doline certificirano oznako Brez GSO. Ta jamči, da so sestavine preverjene na vseh ravneh – od krme do končnega proizvoda. V certifikacijsko shemo je vključenih več kot 1100 slovenskih proizvajalcev mleka in 17 kmetijskih zadrug, od katerih Mlekarna Celeia odkupuje mleko. Porabnikom oznaka Brez GSO zagotavlja še večje zaupanje v kakovost.

Januarja 2017 je bila Mlekarni Celeia podaljšana veljavnost certifikata Brez GSO. Pregled dela podjetja in potrditev certifikata je opravil Inštitut za kontrolo in certifikacijo Univerze v Mariboru.