LCA jogurti z nagrado za inovacijo desetletja

LCA jogurti Zelene doline brez dodanega sladkorja in sladil so ponosni nosilci priznanja za inovacijo desetletja. Inštitut za nutricionistiko je že 10. leto zapored podelil priznanja za najbolj inovativna živila leta in prvič tudi desetletja.

Jogurti LCA 0, brez dodanega sladkorja in sladil, so si zaradi svojih edinstvenih lastnosti, ki zadovoljujejo potrebe današnjega aktivnega in zdravega življenjskega sloga, prislužili nagrado za inovacijo desetletja

LCA jogurti Zelene doline so si priznanje prislužili zaradi svojih edinstvenih lastnosti – nastajajo zgolj iz slovenskega mleka brez gensko spremenjenih organizmov (GSO), brez dodanega sladkorja in sladil pa zadovoljujejo potrebe današnjega aktivnega in zdravega življenjskega sloga vsakega posameznika.

Mlekarna Celeia je skozi zgodovino prejela številna priznanja za svoje mlečne izdelke, med njimi pa od danes nosi posebno mesto priznanje za inovacijo desetletja, ki so ga prejeli LCA jogurti Zelene Doline brez dodanega sladkorja in sladil.

Vsi prejemniki jubilejnih nagrad za Inovacije desetletja, ki jih je ob 10. obletnici projekta letos prvič podelil Inštitut za nutricionistiko

Ob podelitvi priznanj Inštituta za nutricionistiko v ljubljanskem Cankarjevem domu je bil ponos upravičen: »Nagrada desetletja je nagrada za vse naše rejce mleka, ki z veliko skrbi vsakodnevno dobavljajo mleko v našo mlekarno. Prav tako je to nagrada za naše zaposlene v razvojnem oddelku in proizvodnji, ki sledijo globalnim prehranskim trendom in jih z vsemi potrebnimi prilagoditvami ter modifikacijami prenašajo v lokalno, slovensko okolje,« je po podelitvi povedal direktor Mlekarne Celeia Vinko But.

Mlečna kraljica Zelene Doline Slovenije Alina Zupanc je v družbi razvojne tehnologinje Anje Pušnik in vodje razvoja in tehnologije Aleksandre Zajc, poskrbela za degustacijo nagrajenih jogurtov LCA 0

Inštitut za nutricionistiko je odličnost jogurtov LCA brez dodanega sladkorja in sladil prepoznal že leta 2019 in jim podelil nagrado za inovativni izdelek leta v kategoriji jogurtov, a presenečenje ob tokratni razglasitvi je bilo vseeno veliko: »V Izjemno močni konkurenci desetih letnih izborov nam je uspelo prepričati strokovno komisijo in potrošnike, ki izdelke izbirajo in nagrajujejo. Ponosni smo, saj so naši izdelki v celoti rezultat domačega znanja in dela. Inovativnost jogurtov LCA odlikuje manj sladek, nežen okus, s čimer dokazujejo, da so tudi jogurti brez dodanega sladkorja lahko odličnega okusa,« pojasnjuje vodja razvoja in tehnologije v Mlekarni Celeia Aleksandra Zajc, ki dodaja, da so tudi ti jogurti, tako kot vsi njihovi izdelki, narejeni izključno iz mleka slovenskih kmetij, ki je brez gensko spremenjenih organizmov. Jogurti LCA Zelene Doline brez dodanega sladkorja in sladil so na voljo v priljubljenih lončkih ali priročnih plastenkah, kupci pa lahko izbirajo med okusi brusnice in acai jagod, borovnice in maline.

Mlekarna Celeia, ki je največja mlekarna v slovenski lasti, vsak dan odkupuje mleko z več kot 600 kmetij iz Savinjske, Šaleške, Koroške, širše Celjske in Kozjanske regije. Lani so odkupili skoraj 70 milijonov litrov slovenskega mleka, ki je v celoti brez gensko spremenjenih organizmov. Prav tako so prva in edina slovenska mlekarna, ki odkupuje seneno mleko. Kakovost mlečnih izdelkov Mlekarne Celeia poleg številnih priznanj z mednarodno uveljavljenih tekmovanj dokazujejo tudi označbe Izbrana kakovost Slovenija, Višja kakovost, označba zavoda Seneno in certifikat zajamčena tradicionalna posebnost.