Krono nove mlečne kraljice je prevzela Teja Žogan

V Mlekarni Celeia smo izbrali že 13. Mlečno kraljico Slovenije. Krono je od lanske kraljice Julije Knez iz Laškega prevzela 22-letna Teja Žogan, ki prihaja z družinske kmetije s Ponikve pri Šentjurju in je študentka 3. letnika Visoke zdravstvene šole Celje. Kot je ob prevzemu krone poudarila, spremenjeni časi danes od nas terjajo še več pozornosti za ohranjanje zdravja, hkrati pa povečujejo pomen zavedanja o doma, v Sloveniji pridelani hrani.

Mlekarna Celeia je največja mlekarna v lasti slovenskih kmetov in zato veliko pozornosti namenjamo osveščanju o pomenu uravnotežene prehrane, kjer ne sme manjkati slovensko mleko in mlečni izdelki brez gensko spremenjenih organizmov. Prav promocija tega je eno od ključnih poslanstev nove, 13. Mlečne kraljice Zelene Doline Slovenije. »Naš projekt Mlečna kraljica Zelene Doline Slovenije so v vseh teh letih kot pomembnega prepoznali mnogi, ki se dnevno srečujejo s slovensko hrano, zdravim načinom življenja, skrbjo za naravo in spodbujanjem mladih za pozitivne vrednote v družbi,« poudarjamo v Mlekarni Celeia. Izbora sicer letos nismo izpeljali v živo, saj so nam načrte prekrižale aktualne razmere, je pa zato potekal v spletnem okolju, kjer so si ga lahko ogledamo na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=FmWunqEBiig.

Letošnja, 13. Mlečna kraljica Zelene Doline Slovenije je postala 22-letna Teja Žogan, ki skupaj s staršema, dedkom in bratom, ki je mladi prevzemnik, živi na kmetiji na Ponikvi pri Šentjurju. Zaključuje 3. letnik Visoke medicinske šole Celje. Odnos do kmetijstva ji je bil tako položen že v zibelko, ljubezen do dela z ljudmi pa je izkazala v svojem študiju in se zaradi te edinstvene kombinacije tudi odločila za prijavo na izbor: »V življenju me predvsem veseli delo z ljudmi – narediti za nekoga nekaj dobrega, ga osrečiti, mu pomagati, predvsem pa širiti pozitivno in živeti svobodno, prijetno v krogu najdražjih. To so vrednote, ki jih današnje razmere še bolj postavljajo v ospredje,« je v svojem nagovoru izpostavila nova mlečna kraljica. »Od naziva 13. Mlečne kraljice Zelene Doline Slovenije pričakujem veliko novega znanja, želim si srečati in spoznati nove ljudi, se čim bolje izkazati v sami vlogi oz. čim bolje promovirati naše izdelke iz najboljšega mleka slovenskih kmetij ter se pri tem tudi zabavati,« še dodaja novo izbrana mlečna kraljica, ki bo na uradnih dogodkih vso leto nosila unikatno kreacijo modne oblikovalke Maje Štamol in krono Zlatarne Celje, ki daje poslanstvu še dodatno veljavo. Prav tako bo v celoletno uporabo dobila avtomobil znamke Peugeot, s katerim bo potovala po Sloveniji.

V svojem nagovoru ob predaji krone se je 13. Mlečna kraljica Zelene Doline Slovenije Teja Žogan dotaknila tudi aktualnih razmer: »Trenutna situacija je za vse nas velika sprememba oz. nekakšno krizno obdobje. Prinaša tudi nevednost in strah, kaj se bo zgodilo, kako bomo vse skupaj prebrodili… Vendar bi lahko rekli, da je v vsem tem tudi nekaj dobrega. Poleg tega da bomo ohranili lepoto narave, bomo imeli tudi več časa za druženje z družino, tistimi, ki jih imamo najrajši. Ostalo bo več čas za nas, prebrali bomo lahko kakšno knjigo, se sprehodili v naravi, popili kakšno dobro kavico in postavili šolo za trenutek malo na stran, za kar je bilo prej mogoče malo majn časa. Zato upoštevajmo navodila, ostanimo doma, ostanimo zdravi. Skupaj zmoremo in potem se bomo vrnili nazaj v ustaljeno življenje,« v svojem simpatičnem, mladostnem razmišljanju zaključuje nova mlečna kraljica.