Krono nove mlečne kraljice je prevzela Monika Rakun

V Mlekarni Celeia smo 6. 4. 2018 na slovesnem dogodku v Žalcu razglasili zmagovalko izbora za mlečno kraljico ZELENE DOLINE Slovenije 2018/2019. S svojim znanjem o kmetijstvu in mlekarstvu si je krono prislužila 20-letna Monika Rakun iz Polzele. Na dogodku, ki ga je v duhu 20 let znamke LCA ZELENE DOLINE povezoval Jurij Berložnik, smo med drugim že 36. leto zapored podelili tudi priznanja našim največjim proizvajalcem mleka.

Praznujemo

#POVEZANOST, #PREDANOST, #ISKRENOST, #PRIPADNOST in #POGUM predstavljajo mozaik vrednot ter odlikujejo znamko ZELENE DOLINE. Verjamemo, da s svojo zgodbo ustvarjamo številne sledi, ki jih ob letošnji 20-letnici odličnih mlečnih izdelkov LCA ZELENE DOLINE s ponosom ustvarjamo za naše zveste kupce, poslovne partnerje in generacije, ki nam sledijo.

Okronali smo 11. mlečno kraljico ZELENE DOLINE Slovenije

Leta 2018 smo ponosno okronali že 11. mlečno kraljico. S svojim znanjem o kmetijstvu in mlekarstvu je žirijo prepričala 20-letna Monika Rakun iz Polzele. V vlogi mlečne kraljice bo Monika spodbujala ljudi k rednemu uživanju mlečnih izdelkov, jih ozaveščala o pomenu zdravega načina prehranjevanja, aktivno promovirala uživanje mleka in mlečnih izdelkov ter ozaveščala o kakovosti domačega, slovenskega mleka brez gensko spremenjenih organizmov.

Monika prihaja iz Polzele in živi na kmetiji, ki je usmerjena v pridelavo mleka. Po maturi na Škofijski gimnaziji Antona Martina Slomška v Mariboru svoje izzive uresničuje kot študentka razrednega pouka na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru.

V enoletno uporabo je prejela osebno vozilo, ki jo bo popeljalo po vsej Sloveniji, in srebrno krono z biseri, umetniško stvaritev Zlatarne Celje. Pod mehko padajočo obleko v zeleni barvi z detajlom mlečno belih biserov se je podpisala modna oblikovalka Maja Štamol.

36. podelitev priznanj zvestim proizvajalcem mleka

V petek, 6. 4. 2018, smo na dogodku v Žalcu, ki ga v Mlekarni Celeia organiziramo že 36. leto zapored, podelili tudi priznanja zvestim proizvajalcem mleka. Največji proizvajalec med kmetijskimi zadrugami je Koroška kmetijsko-gozdarska zadruga Slovenj Gradec, ki je v preteklem letu za Mlekarno Celeia proizvedla in prodala kar 26.990.542 litrov mleka. Na drugem mestu je Kmetijska zadruga Šaleška dolina s 14.229.907 litri mleka, na tretjem pa Kmetijska zadruga Šmarje s 13.275.163 litri mleka.

Med posameznimi proizvajalci mleka sta vodilna Harald in Nina Konečnik iz Šentjanža pri Dravogradu z 1.247.508 litri mleka, sledi kmetija Hedl iz Radelj ob Dravi z 890.431 litri mleka, na tretjem mestu po količini proizvedenega mleka pa sta Frančišek in Jožica Rotnik iz Šoštanja s 617.066 litri mleka.