Kmetija Šuper, po domače pri Rezman

Kar nekaj zgodb je bilo že zapisanih na kmetiji pri Rezman, saj hiša nosi letnico 1908. Tradicija kmetije je vedno sledila želji po preživetju, razvoju in rasti. Tako je bilo sprva zelo intenzivno hmeljarstvo, nato so prevladovali pitanci in prašičereja ter pridelava mleka. Danes na kmetiji svojo priložnost vidijo izključno v pridelavi mleka. V hlevu je povprečno 85 glav goved, od tega povprečno 44 krav mlekaric.

Za življenjski utrip kmetije danes skrbi Marko, ki je kmetijo prevzel leta 2013 kot mladi prevzemnik. Oče Danilo se še spominja začetkov, ko so imeli 8 glav živine, delo pa je bilo predvsem ročno in s konjsko vprego.

Danes je Marku v veliko oporo in pomoč partnerica Aleksandra. Ker je par pridnih rok vedno dobrodošel, kmetija z najemom obsega 35 hektarjev, z delom in nasveti sodelujeta tudi oče Danilo in mama Kristina. Da je pri hiši veselo, pa poskrbijo najmlajša člana družine, Tjaša in Anže, ter Markova sestra Brigita.

Oče Danilo je ponosen, da se na kmetiji nadaljuje delo, v katerega sta z ženo veliko vložila, Marko pa že ima načrte za nadaljnji razvoj kmetije. Prvi se že uresničuje – postavitev novega hleva.