Kmetija Škafer, po domače pri Andrejčk

Tradicija kmetije Škafer, po domače pri Andrejčk, se piše že več rodov. Danes za njen življenjski utrip skrbi Marjan z družino. Kmetijo je prevzel leta 1996. Takrat sta bili na tem prostoru dve panogi: hmeljarstvo in pridelava mleka. Z letom 1997 so se odločili, da opravljajo le eno dejavnost, in to vrhunsko. Tako so danes poznani kot kmetija, ki se ukvarja izključno s proizvodnjo mleka, so ponosni partner Mlekarne Celeia in s spoštovanjem do narave soustvarjajo kakovost blagovne znamke Zelene doline. Kmetija skupaj z najemom obsega okoli 32 hektarjev, medtem ko je v hlevu povprečno 90 glav goved, od tega 45 krav molznic.

Marjanu je bila ljubezen do zemlje položena že v zibelko, zato ne preseneča, da se je odločil za srednjo kmetijsko šolo v Šentjurju. V delo na kmetiji je vpeta vsa družina, žena in otroci Miha, Tomaž in Niko. Za prihodnost kmetije se ni bati, saj so spoštovanje do narave in ljubezen do zemlje del njihovega življenja. Tomaž je svoje znanje dopolnil na srednji kmetijski šoli v Šentjurju, kjer mu sledi brat Niko, medtem ko je Miha vpet med službo in delo doma.

Marjan skromno in s skritim ponosom zre na svojo kmetijo, na družino, ki mu je vedno v oporo in skupaj pišejo nove življenjske zgodbe, ki puščajo sledi za nove rodove.