Doseganje cilja izboljšane kakovosti živil

Zadružna mlekarna Celeia je leta 2017 v sodelovanju z GZS- Zbornico kmetijskih in živilskih podjetij, pristopila k projektu Zaveza odgovornosti, katerega glavni namen je doseganje ciljev izboljšanja kakovosti živil. Kot sodelujoči proizvajalec kakovostnih in prehransko ugodnih mlečnih izdelkov si želimo pomembo prispevati k uresničevanju strateških ciljev prehranske strategije v Sloveniji.

Več o sodelovanju pri projektu nam je zaupala vodja razvoja in tehnologije v Mlekarni Celeia, Aleksandra Zajc

”Potrošnikom želimo ponujati prehransko ustreznejše izdelke, ki so rezultat našega dela in lastnega razvoja. Gre za živila, ki predstavljajo bolj zdravo izbiro in so v skladu s cilji prehranske politike. Takšna živila vsebujejo nižjo vsebnost hranil, ki so z vidika zdravja manj zaželena (sladkor, sol, maščobe), obenem pa imajo višjo vsebnost zdravju koristnih hranil (prehranske vlaknine, vitamini, minerali,…). 

Ponosni smo, da imamo v rednem asortimaju velik nabor izdelkov z izboljšano sestavo. Mleko, jogurte in namaze z manj maščobe, ter sire, ki vsebujejo minimalno količino soli.  

Zavedamo se tudi razširjenosti sladkorne bolezni, zato z linijo LCA 0 skrbimo za tiste, ki želijo kljub omejitvam uživati v okusnih mlečnih izdelkih, po liniji jogurtov brez laktoze pa lahko brez slabe vesti posežejo osebe z laktozno intoleranco. Med hitrim in aktivnim življenjskim slogom je za vsakogar primerna naša funkcionalna linija sadnih in navadnih jogurtov LCA, ki skrbijo za urejeno prebavo, LCA napitki pa poskrbijo za vnos izbranih vitaminov in mineralov.

Tudi v prihodnje bomo svoj asortima bogatili z izdelki ugodne prehranske sestave, ki sledijo ciljem prehranske strategije Slovenije in s katerimi vsem generacijam omogočamo zdrav in vitalen življenjski slog. Skladno z vizijo našega slogana  »Najboljše v naši naravi« se bomo z lastnim znanjem in na inovativen način še naprej trudili za širjenje spektra ponudbe mlečnih izdelkov iz najboljšega mleka slovenskih kmetij, ki so dokazano Brez GSO.”